Els Ajuntaments afectats pel trencament de la canonada de l'Ampolla demanen un ús responsable de l'aigua a la ciutadania

Alguns dels 63 ajuntaments que s'han vist afectats pel trencament de la canonada d'aigua d'esta matinada a l'Ampolla, demanen que la ciutadania en faci un ús responsable per garantir l'abastiment

Danys ocasionats pel trencament de la canonada principal del CAT a l'Ampolla
Danys ocasionats pel trencament de la canonada principal del CAT a l'Ampolla | ACN / J. Marsal i Cedides
Redacció
03 de gener del 2020
Actualitzat el 04 de gener a les 17:38h
Alguns dels 63 ajuntaments que s'han vist afectats pel trencament de la canonada d'aigua d'esta matinada a l'Ampolla, demanen que la ciutadania en faci un ús responsable per garantir l'abastiment.

L’Ajuntament de la Ràpita i Aigües de Catalunya, per exemple, han activat este matí els recursos hídrics propis després del tall al subministrament del Consorci d’Aigües de Catalunya (CAT) arran de la greu avaria.

Després d’analitzar la situació, l’empresa concessionària de la xarxa d’abastament a la Ràpita assegura que el subministrament està garantit pels pròxims dies ja que en aquests moments s’està consumint aigua dels dipòsits i pous municipals. Tot i això, l’Ajuntament fa una crida a la població a fer un ús mínim i responsable de l’aigua.

El CAT ha informat que ja s’estan portant a terme els treballs de reparació de la canonada principal que s’ha avariat al terme de l’Ampolla.

Alcanar Platja és una de les zones afectades en el subministrament d'aigua pel trencament de canonada al Consorci d'Aigües de Tarragona. L'Ajuntament diu que podran abastir amb pous propis durant tot el cap de setmana, segons ha anunciat el gerent de SOREA al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Dani Colilla. El gerent ha matisat que això serà així sempre que no hi haja cap avaria a la n xarxa. Des del CAT treballen per reparar l'avaria al més aviat possible.