Creix el nombre de curses de Sant Silvestre a les Terres de l’Ebre per acomiadar l’any

L'alt cabal del riu Ebre ha obligat a suspendre la cursa de Móra d'Ebre, però teniu moltes altres propostes on triar

Una de les passades edicions de la cursa a Amposta, amb mig miler de participants.
Una de les passades edicions de la cursa a Amposta, amb mig miler de participants. | Cedida
Redacció
28 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:02h
Ja siga per compensar els excessos de les festes nadalenques o per tancar l’any amb una acció saludable, cada vegada són més els municipis ebrencs on s’organitzen curses de Sant Silvestre, una tradició que es va escampant arreu. Algunes són pedestres, altres aquàtiques, i també n’hi ha amb un propòsit solidari.

Este dissabte se’n disputen dos, la que du el nom de Cursa dels Innocents a Deltebre, i la a Sant Jaume d’Enveja, mentre que diumenge se’n disputen diverses a l’Ebre. Entre les noves, la Sant Silvestre en família, a Font de Quinto (Campredó), a partir de les 10.30 hores, amb esmorzar i jocs tradicionals en acabar.

També Roquetes ha organitzat les seues curses, a partir de les 11 les infantils i a les 12 la d’adults, des de la placeta del Pou, i en este cas té un component afegit, com és un concurs de disfresses.

A Ulldecona començà l’activitat a les 11 a la plaça de l’Església, i ja són 10 les edicions de la cursa popular, amb 3 quilòmetres de recorregut.

A Garcia el tret de sortida serà a les 10.30 hores, i hi haurà regals per a tots els participants, mentre que a Riba-roja d’Ebre s’organitza una caminata, la dels “Cremagreixos”, amb 5 euros d’inscripció que es destinen a la Marató de TV3. Els participants pujaran a la Punta de l’Home, amb sortida a les 9 del matí.

Altres propostes són aquàtiques. És el cas de la Sant Silvestre Marítima de la Ràpita, que ofereix la possibilitat de fer un recorregut per la badia dels Alfacs amb caiac, paddle surf, vela o windsurf. Els 10 euros de donatiu, incloent l’activitat, el material, i una consumició en acabar, aniran destinats a la compra d’una cadira autònoma per a Lluc Sabaté i la lluita contra el càncer infantil.

També és aquàtica, en este cas pel riu, la cursa de Móra d’Ebre, però es dona la circumstància que enguany, la quarta edició, ha hagut de ser suspesa per l’alt cabal del riu, segons ha informat l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

I els que no puguen este cap de setmana o vulguen repetir, encara els queda l’últim dia de l’any per redimir-se: a Vinebre, a Santa Bàrbara, al Perelló, a Amposta o a Móra la Nova, amb la XIV edició de la Cursa dels Nassos, una de les més veteranes.