La regidora de Flix Carme Rosich abandona la Crida Flixanca però continua com a regidora

Indignació a les files de la formació vinculada a la CUP

Carme Rosich en una roda de premsa el maig passat en què es presentaven les candidatures de la CUP a les municipals a l'Ebre
Carme Rosich en una roda de premsa el maig passat en què es presentaven les candidatures de la CUP a les municipals a l'Ebre | Cedida
Sofia Cabanes
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:24h
Crisi a les files de la Crida Flixanca, la candidatura de l’esquerra independentista vinculada a la CUP que en les passades eleccions municipals va aconseguir per primer cop representació al ple de Flix amb l’entrada de la seua cap de llista, Carme Rosich.

Tot apunta a que es tractaria d’un cas de transfuguisme. Segons han explicat a l’aguaita.cat fonts de la Crida Flixanca, Rosich hauria manifestat a l’assemblea del partit que tenia intenció de presentar la seua renúncia com a regidora, “per motius personals”. Tot apuntava que així seria. De fet, en l’ordre del dia del ple que es va celebrar este dijous al vespre així constava en un dels punts de l’ordre del dia.

Però la sorpresa va arribar quan s’havia de votar este punt. Segons explica la Crida Flixanca, en comptes de donar compliment a este punt, Rosich va demanar a l’alcalde anular-lo i va mostrar la seua voluntat de passar a ser regidora no adscrita, “no sabem les motivacions que hi poden haver al darrera”, apunta la formació. De fet, este matí la web de l'Ajuntament de Flix ja mostra la regidora Carme Rosich com a "no adscrita", un procés que s'ha dut a terme amb molt celeritat i que ha despertat recels.

Des de la formació han mostrat la seua indignació a les xarxes socials i ha exigit explicacions:
També ha mostrat el seu malestar la membre del Secretariat Nacional de la CUP i de la CUP Deltebre, Dayana Santiago, que ahir va assistir al ple:
 
 

Este dissabte la Crida Flixanca ha convocat una assemblea local per valorar la situació i decidir quines són les accions a emprendre a partir d’ara.