Màxim històric d’alumnat en la planificació escolar del curs vinent

Ensenyament preveu 23.347 places en alumnat d’infantil, primària i ESO amb a les comarques ebrenques

Redacció
10 de març del 2014
Bates preparades als penjadors, en el primer d`inici del curs escolar 2013-2014. Foto: delCamp.cat

La preincripció escolar a les Terres de l'Ebre també assoleix, pel curs vinent, un màxim històric en el nombre global d'alumnat. El director territorial del Departament d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, Antoni Martí, ha presentat aquest matí les dades, amb una previsió històrica d’alumnat d’infantil, primària i ESO amb 23.347 places a les comarques ebrenques.

En concret, l’increment total de l’oferta de l’actual Preinscripció, que s’inicia demà 11 i clourà el 21 de març, respecte al curs 2013-14 és de 238 places, un 1’03% més, si bé aquesta oferta resta supeditada a la matrícula final, que es durà a terme del 10 al 13 de juny.

En aquest sentit, Antoni Martí ha explicat que “la planificació a les Terres de l’Ebre és força lineal, així hem planificat a P3 1.872 places sobre unes dades de 1.844 possibles alumnes perquè hem de cobrir tota la demanda, si bé després haurem de ratificar aquestes dades amb les de la matrícula definitiva”. En el cas de 1r ESO s’han planificat 1.729 places, a partir dels alumnes de 6è i possibles repetidors. D’altra banda, la linealitat es manté també en el nombre total de grups que serà de 1071, un més que el curs passat, i en les ràtios màximes dels grups és de 25 a P3 i de 30 a ESO.

D’altra banda, entre les dades presentades destaca que a les Terres de l’Ebre no hi haurà cap tancament de centre aquest curs, tot i el baix nombre d0alumnes a les escoles La Gessera de Caseres (10 alumnes); Mare de Déu de la Fontcalda de Prat de Compte (9 alumnes) i Divina Pastor de Vinallop (13 alumnes). "Des del Departament creiem que cal fer aquest esforç perquè quan un centre es clausura difícilment es torna a obrir, per això, si bé només hi ha un grup a cadascuna d’aquestes escoles, que suposo un mínim de 2 mestres més els interins, hem decidit mantenir-les obertes” – ha explicat el director territorial d’Ensenyament.

Antoni Martí també ha avançat que “com a la resta del país, on s’aposta per ubicar centres de primària amb ESO per aprofitar espais polivalents, tenint en compte la davallada demogràfica prevista, a Tortosa l’Escola St. Llàtzer i una secció de l’Institut Despuig compartiran edifici el proper curs”

Així doncs, malgrat la davallada general a les Terres de l’Ebre es manté l’oferta de P3 i 1r ESO. Concretament, a les capitals de comarca les dades són:

• Tortosa: P3 es redueix 2 grups l’oferta, un a l’Escola la Mercè i l’altre a la del Temple. En total són 8 a la pública i 4 a la concertada. 1r ESO s’augmenta un grup l’oferta, essent 8 els públics i 5 els concertats.

• Amposta: P3 manté l’oferta amb 8 públics i 2 concertats. I també manté l’oferta de 1r. ESO amb 6 públics i 2 concertats.

• Móra d’Ebre: P3 manté l’oferta amb 2 públics i 1 concertat. I també la manté a 1r ESO amb 3 públics i 1 concertat.

• Gandesa: P3 augmenta l’oferta al Puig i Cavaller amb 2 grups. I manté l’oferta de 1r. d’ESO amb 3 grups a l’Institut Terra Alta.