El PSC denuncia una retallada del Govern en el servei d'Agents Rurals de l'Ebre

El centre de transmissions del Cos d'Agents Rurals de les Terres de l'Ebre, està adscrit a la Direcció General dels Agent Rurals, desenvolupa una diversitat de tasques necessaris pel territori en matèria de manteniment rural i agrari

1200_1576775308IMG_20191219_180647
1200_1576775308IMG_20191219_180647 | Agents Rurals
Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat el 20 de desembre a les 10:02h
El PSC de les Terres de l'Ebre denúncia que el Govern de la Generalitat, concretament el Departament d'Agricultura, ha dut a terme una retallada d'efectius en el centre de transmissions del Cos d’Agents Rurals de les Terres de l’Ebre.

El centre de transmissions del Cos d’Agents Rurals de les Terres de l’Ebre, adscrit a la Direcció de General dels Agent Rurals, desenvolupa una diversitat de tasques necessaris pel territori, més enllà de l’estricta gestió dels efectius del Cos d’Agents Rurals. Gestions relacionades amb el món rural i del medi natural que tant afecten al territori Ebrenc.

Segons denuncia el PSC de l'Ebre és un treball que requereix de personal suficient per atendre totes les necessitats i  demandes d'un territori, amb 2 Parcs Naturals, una Reserva Nacional de Caça i un sector tant important com es l'agrari.

Recorden que inicialment estava dotat de 4 tècnics especialistes operadors de control des dels seus inicis, aconseguint donar cobertura a un interval d’entre 6 i 8 mil actuacions i una mitja de 1000 incidències per any.

Actualment però, denuncien que hem passat dels quatre professionals inicials a dos, dificultant així la recepció i execució d'incidències, afectant a la ciutadania directa i indirectament i el suports prestats tant als Ajuntaments, Policies Locals, Bombers i ADF’s, en un moment en què el volum de gestions ha augmentat considerablement motivat per la integració del Cos d’agents rurals al 112.

“Un cop més les Terres de l’Ebre patim l’abandonament de la Generalitat de Catalunya, més concretament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i més quan a altres indrets si que passen a tenir més personal, que és lo adequat. I no és l’únic greuge del govern de la Generalitat ara ens acaba de castigar de nou al món rural al dissoldre la Fundació Mon Rural que té com a objectiu fomentar el desenvolupament socioeconòmic de les zones rurals per tal de reconèixer, protegir i promocionar el patrimoni rural agrari”.

“Necessitem un nou govern que atenga les necessitats del territori perquè a part de la Catalunya buidada som la Catalunya oblidada. No volem que el Govern de la Generalitat ens castigue més. No volem que la gent marxe per falta d’oportunitats, estem cansats de veure com es retallen serveis a les Terres de l’Ebre, ara els agents rurals, ahir els Centres de Salut als nostres pobles i abans d’ahir les Llars d’Infants” Ha afirmat el Secretrari del PSC a les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega.