Trens Dignes anuncia mobilitzacions contundents si Adif no millora els horaris de l'R16

Representants del moviment es reuneixen amb el secretari de Mobilitat per tractar l'entrada en marxa del Corredor a Vandellós

1200_1576763365karaoke_edited
1200_1576763365karaoke_edited | ACN
Redacció
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:50h
 La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l'Ebre ha alertat que faran mobilitzacions "contundents" si Adif i Renfe no milloren els horaris de l'R16 amb l'entrada en funcionament del Corredor a Vandellós. La plataforma ha mantingut una reunió este dijous amb el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, en la que han fet front comú en aquesta qüestió, segons la portaveu del moviment, Monste Castellà. Castellà ha indicat que la posada en funcionament del Corredor a Vandellós ha de permetre millorar el servei i ha lamentat que els horaris que s'han conegut fins ara anuncien un pitjor servei. "Tindrem una nova infraestructura per no millorar el servei", ha declarat. La Generalitat ha de rebre la proposta definitiva d'horaris abans que finalitzi l'any i llavors la Plataforma l'estudiarà i decidirà les properes actuacions.

En este sentit, Castellà ha indicat que tot i l'evolució de les reunions entre la Generalitat –que va fer una contraproposta- i Adif han arribat a un punt en que "no es pot avançar més si Adif no cedeix". En concret, ha indicat que l'R16 ha de tenir serveis de mitja distància que vagin per la línia de l'Alta Velocitat i més freqüències de pas. També ha reclamat que l'Euromed s'ature a l'Ebre, cosa que no es contempla en l'actual proposta, i ha alertat que no admetran que es retiren serveis com este, aconseguit fa tres anys "després de 20 passant de llarg". "No admetrem que desapareguen serveis, donem de marge fins a que acabe l'any i es facin públics el horaris, si no estem d'acord farem mobilitzacions", ha insistit Castellà.

Sobre la situació actual, ha denunciat que en els darrers tres anys l'R16 ha patit tres canvis d'horaris i que han estat "a pitjor". En concret, Castellà ha dit que s'han "inflat" els horaris i s'han incorporat retards de manera "crònica", amb trens que han perdut fins a 20 minuts. Ha afegit que l'entrada en vigor de la variant de Vandellós hauria de millorar aquesta situació i que, en canvi, amb la proposta actual això no s'aconsegueix. "Si no fem servir la línia d'alta velocitat i no s'utilitza correctament la variant de Vandellós, els trens triguen dos hores i mitja o dos hores i tres quarts en fer Tortosa-Aldea-Barcelona", ha exemplificat.

En sortir de la trobada, la portaveu ha explicat que la d'este dijous ha estat la primera d'un seguit de reunions amb el Departament de Territori amb qui volen establir una relació de bilateralitat, després que "la majoria de polítics del territori no s'ha posat les piles".