Instal·len eco-comptadors a la Via Verda del Baix Ebre per quantificar-ne l'ús i impulsar millores

El Consell Comarcal també preveu il·luminar un tram per ús nocturn i connectar la Via Verda de Tortosa al Delta per l'antiga via del Carrilet

Este s'ha presentat el nou dispositiu
Este s'ha presentat el nou dispositiu | Cedida
Redacció
16 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:25h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat eco-comptadors en tres punts de la Via Verda per quantificar-ne l'ús i impulsar millores a partir d'estes dades. Els tres comptadors ecològics s'han situat a Tortosa, Aldover i Benifallet, han costat 16.000 euros i els ha finançat l'IDECE.

Els comptadors, sostenibles i d'alta tecnologia, diferencien entre vianants i ciclistes i poden identificar també el sentit de la circulació. L'ens comarcal també preveu il·luminar un tram entre Tortosa i Roquetes perquè es puga usar de nit i iniciar l'any que ve les obres per connectar la Via Verda des de Tortosa al Delta per l'antiga via del Carrilet. La inversió superarà els 600.000 euros.

Mentrestant, enguany, s'ha arranjat un tram de ferm malmès entre Tortosa i Xerta i s'han instal·lat WIFI gratuït a l'estació de Benifallet per garantir la seguretat dels usuaris, ja que és una zona sense cap mena de cobertura mòbil.