Ulldecona instal·la 744 llumeneres LED i aposta per l'estalvi energètic i econòmic del municipi

La despesa elèctrica pot arribar a ser del 40%

Llums LED
Llums LED | Cedida
Redacció
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:33h
L'ajuntament d'Ulldecona ha fet ús de l'Acord marc d'eficiència energètica en l'enllumenat públic per tal d'adquirir 744 llumeneres LED que instal·larà arreu del municipi. A més, ha contractat la instal·lació i el manteniment d'estos punts de llum, tot a través de l'empresa Muntatges Lleida.

La instal·lació de llumeneres LED facilita un estalvi econòmic destacable, podent arribar a més del 40% de la despesa elèctrica. El fet que la llum LED consumisca menys i alhora precise d'una menor potència fa que l'estalvi en la factura elèctrica siga per partida doble.

Gràcies a este Acord marc els ens locals poden contractar la diagnosi de l'enllumenat públic, el servei d'assistència en l'eficiència energètica, i el subministrament, instal·lació i manteniment de llumeneres LED, com ha fet Ulldecona. A més, es pot optar per un contracte de gestió energètica que inclou el subministrament, la instal·lació i el manteniment integral de l'enllumenat públic. Actualment són 25 els ens locals que han apostat per contractar algun dels lots que conformen este Acord marc.

Ulldecona és usuari d'alguns dels serveis que s'ofereixen des de la central de compres de l'ACM. Concretament té contractats el manteniment d'ascensors i els subministraments elèctric i de paper.