La fundació Toro de Lídia obre delegació al territori per protegir els bous

El regidor de Masdenverge Guillem Carles n'és el coordinador

Imatge de la presentació de la Fundació Toro de Lídia a Alfara de Carles
Imatge de la presentació de la Fundació Toro de Lídia a Alfara de Carles | Cedida
Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:15h
Amb la missió de defensar, divulgar i aglutinar el suport del món dels bous a la demarcació de Tarragona, al Fundació Toro de Lídia (FTL) ha creat una delegació al territori, denominada Capítol de Tarragona, que esdevé també la seua primera delegació a Catalunya.

El seu coordinador és el regidor de Junts per Masdenverge Guillem Carles: "Em vaig posar en política pels bous i per lluitar per esta meravellosa festa que m'ha donat molta força. Vull que les generacions futures puguen gaudir de la nostra festa i cultura", va exposar en l’acte de presentació de la nova delegació, que es va dur a terme en les instal·lacions de la ramaderia Mur, a Alfara de Carles.

Victorino Martín, president de la FTL, i Borja Cardelús, director general de la Fundació, van ser els encarregats de presentar els objectius del Capítol davant la presència de professionals, ramaders i aficionats taurins.

"És el moment que a Catalunya assumim que la tauromàquia és una expressió absolutament tradicional nostra. Ningú pot decidir què és cultura i què no ho és" i va concloure: "La FTL neix perquè ningú estigui sol enfront l'atac de l'animalisme ", va manifestar, Borja Cardelús.

Entre els objectius de la nova delegació hi ha “millorar la capacitat de resposta del món del bou a nivell local”. "Entreguem als aficionats les eines perquè puguin dir que són taurins sense que ningú els pugui callar la boca", va afegir Victorino Martín.
 

Assistents a la presentació de la Fundació Toro de Lídia a Alfara de Carles Foto: Cedida