​L'Ajuntament de l'Aldea denuncia Endesa per les contínues avaries a la xarxa elèctrica del municipi

Pal de la llum d'Endesa a l'Aldea
Pal de la llum d'Endesa a l'Aldea | Cedida
Aguaita.cat
10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:42h
L’Ajuntament de l’Aldea ha presentat una denuncia davant la Direcció General d’Indústria contra la companya elèctrica Endesa per les contínues avaries que pateix el municipi en els episodis de mal temps.

A l’inici del mandat, el 10 de juliol, l’Alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, va mantenir una reunió amb els responsables d’Endesa de la Delegació de Tarragona per tal de conèixer de les instal·lacions de la distribuïdora al municipi. En aquell moment, segons exposa l’Ajuntament en una nota de premsa, la resposta per part d’Endesa va ser que tenien la xarxa estava “en condicions òptimes”, però el cert és que en els 5 mesos posteriors a la reunió el municipi ha patit fins a tres avaries amb una afectació important d'usuaris, sumades a unes quantes afectacions més de menor incidència.

Les tres avaries principals s’han produït a la xarxa de distribució de l'antiga elèctrica de l'Ebro. Des del consistori asseguren les contínues avaries en aquesta xarxa són conseqüència de la falta de manteniment i l’escassa renovació d’estes xarxes.

Segons l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, “la manca d'inversió per part de la companyia, no ho han de pagar els usuaris amb un servei deficient. Els usuaris religiosament abonen les seues factures mensualment i es mereixen un servei com cal”. Royo també reclama que Endesa millore el seu servei d'urgències, ja que han detectat “moltes disfuncions quan es tracta d'una avaria d'Elèctrica de L'Ebro.”
 
Les avaries més importants en els darrers 5 mesos, han estat:

23 d'octubre
Tres sectors del nucli urbà amb vint hores sense disposar de subministrament

5 de desembre
435 usuaris de L'Aldea i Camarles, sense subministrament i amb posteriors talls elèctrics, un cop reparat.

7 de desembre
1097 usuaris de L'Aldea, sense subministrament, units per la mateixa avaria a 7356 usuaris, pertanyents a Camarles, Deltebre i Sant Jaume, que fan un total de 8453 usuaris sense llum.