La CUP votarà en contra de totes les mocions de PSC i Ciutadans a Tortosa

Com a resposta a la sentència i la repressió posterior la CUP no donarà suport a cap proposta d'aquests dos partits a nivell local

1200_1575309561990_1443775182foto_targetes
1200_1575309561990_1443775182foto_targetes | Arxiu
Redacció
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:20h
Des de la CUP Tortosa han deixat palès la seua preocupació per la repressió
desfermada de l’estat, en contra de les mobilitzacions populars, la qual hem estat patint i que la formació anticapitalista ha vist incrementada durant les darreres setmanes, arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem.

Assenyalen com des d’alguns partits polítics es justifica, i fins i tot s’aplaudeix, esta sentència i repressió contra aquells col·lectius que volen canviar l’statu quo d’un Estat cada cop més decadent i que ja no amaga els seus tics franquistes.

"Veiem com el partit de Ciutadans cada dia que passa, es comporta amb més radicalitat,buscant i promovent l’enfrontament a tots el nivells. El seu discurs polític es basa en l’odi,la mentida i fins i tot l’insult".

Afirmen que és constant la persecució contra tot allò que representa la llibertat d’expressió del poble català, fins i tot els ha portat fins a l’extrem de demanar la clausura i censura de fins i tot exposicions artístiques a la ciutat de Tortosa.

Per tot plegat, consideren que les
mocions que presenta C’s a Tortosa amb el seu rostre més amable, i en paraules del
regidor, lliberal, respon a una estratègia per blanquejar a Tortosa, el que realment és
C’s, un partit que basa la seua estratègia política en el conflicte permanent o en paraules de Jordi Cañas «Os vamos a construir un Ulster en Catalunya que os vais a cagar».

Els preocupa especialment, com Ciutadans no té cap problema amb pactar en diferents
institucions amb partits de l’extrema dreta com VOX, partit que que basa el seu discurs en l’odi, i en atacar aquells col·lectius més vulnerables i desprotegits. De fet C’s ha estat l'eslavó necessari per normalitzar i socialitzar el discurs de l’ultradreta. Amb el seu discurs de reduir la qualitat democràtica intervenint parlaments, tancant mitjans de comunicació públics o d’odi envers Catalunya, el discurs de l’ultradreta ja no escandalitza a una part de la ciutadania de l’estat.

En el mateix sentit veuent com el PSC, partit que s’autoproclama socialista, adopta cada cop amb menys inquietud una posició més pròxima a la dreta més espanyolista. La seua única resposta per solucionar un conflicte polític que ja dura anys, ha estat la repressió, la judicialització i l’empresonament. Veiem amb preocupació com s’ha convertit en un dels
màxims garants de l’estabilitat i la permanència del decadent règim monàrquic sorgit de la «Transacció» amb el franquisme del 78.

Tot i la seva oferta d’un diàleg espere a canvi d’una investidura buida de solucions per al conflicte polític, observem com radicalitza la seva posició, i trenca amb alguns dels consensos més amplis de la societat catalana, com per exemple la immersió lingüística.

Davant d’aquest context, des de la CUP Tortosa entenen que han de trencar qualsevol relació amb aquests partits polítics, i volem anunciar que a partir d’ara votarem en contra de totes les seves propostes al ple municipal, llevat en els casos que les seves propostes vagin en la direcció de millorar la situació de col·lectius desafavorits.
De la mateixa manera, emplacen a la resta de partits que es consideren independentistes, a adoptar la mateixa postura davant d’esta situació
excepcional.