Vox lloa el monument a la batalla de l'Ebre i sosté que tombar-lo seria «un atac a la llibertat»

La formació ultradretana es referix al monòlit franquista de Tortosa com "un homenatge de pau i de concòrdia"

Isabel Lázaro portaveu de Vox Tarragona y Santiago Abascal
Isabel Lázaro portaveu de Vox Tarragona y Santiago Abascal | Arxiu
Redacció
28 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:23h
Dos dies després que el Govern català, en boca de la consellera de Justícia Ester Capella, haja afirmat que posarà “tots els mitjans” per retirar el monument franquista de Tortosa, i quan la Comissió per la retirada dels símbols franquistes ha registrat una moció per descatalogar-lo com a Bé Integrant del Patrimoni Cultural Català, ha sortit Vox a la palestra per defensar el controvertit monòlit. I és que mentre seguix al mig del riu Ebre, seguix alimentant la polèmica i el partit d’ultradreta no se n’ha pogut estar de posar la cullerada en una nota on defensa que enderrocar el monument seria “un altre atac de la memòria històrica a la llibertat”.

La formació ultradretana demana la derogació de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel govern de Zapatero el 2007 en considerar que l’únic que fa “és reobrir velles ferides i imposar una sola visió unilateral ideològica de la història”.

“Una altra de les moltes injustícies d'una llei que atenta contra la llibertat política i de pensament és el monument commemoratiu de la Batalla de l'Ebre, situat enmig del riu Ebre al seu pas per Tortosa”, apunta Vox, que es referix al monument com un “tribut pòstum als caiguts, d'un costat i de l'altre, considerat com un homenatge de pau i de concòrdia i, que el Govern de la Generalitat, emparat en la llei de memòria històrica, obligarà a retirar”, sosté.

En este context, recorda la decisió de l'equip de govern municipal de mantenir i reinterpretar-lo arran de la consulta.

“El Govern de la Generalitat assumirà el cost de l'enderrocament que no estava disposat a assumir l'Ajuntament de Tortosa, pel que sembla buidar les arques de la Generalitat no és un problema quan l'objectiu és l'enfrontament, reobrir ferides i anar en contra de la reconciliació que van aconseguir els nostres pares i avis”, afegix el comunicat.
 

Parada de Vox enfront el Mercat Municipal de Tortosa en les darreres eleccions estatals Foto: Arxiu


VOX Tarragona afirma que continuarà impulsant la derogació de la Llei de Memòria Històrica. "Pedro Sánchez continua aplicant polítiques que no tenen com a fi afavorir els interessos dels espanyols, el seu benestar i la seva seguretat. Al contrari, pretén -manipulant la Història- utilitzar als espanyols com a ostatges de la seva política de propaganda ideològica" conclou.