El pressupost congelat del COPATE impedeix tractar contra el mosquit en un miler d'hectàrees al Delta

La campanya es va poder allargar amb el compromís dels ajuntaments de pagar més biocides i poder tractar fins al setembre

El pressupost congelat del COPATE impedeix tractar contra el mosquit en un miler d'hectàrees al Delta
El pressupost congelat del COPATE impedeix tractar contra el mosquit en un miler d'hectàrees al Delta | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Els tractaments contra el mosquit al Delta de l'Ebre este 2019 s'han fet a gairebé 3.500 hectàrees però la falta de més pressupost ha impedit tractar, entre setembre i octubre, 810 hectàrees més on hauria calgut fer-ho. El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COAPTE) opera amb un finançament congelat des de 2015 mentre que els focus larvaris s'han estès pels canvis morfològics del delta i el canvi climàtic. Enguany s'han fet 560 tractaments amb BTI i altres biocides. A l'agost el pressupost s'havia esgotat i es va haver de recórrer als ajuntaments per comprar més producte. El COPATE torna a reclamar un conveni que acabe amb les traves administratives que retarden i alenteixen la gestió d'estes plagues.
 
Pla general dels responsables del COPATE i el Consell Comarcal del Baix Ebre en la presentació del balanç de la campanya contra el mosquit al delta. Imatge del 27 de novembre del 2019.