Comença la primera fase del nou Parc Fluvial de Deltebre

El Centre Fluvial i el nou Parc donaran continuïtat a la transformació de la façana fluvial al pont Lo Passador

Imatge simulada de com quedarà el nou Parc Fluvial de Deltebre entorn del pont Lo Passador.
Imatge simulada de com quedarà el nou Parc Fluvial de Deltebre entorn del pont Lo Passador. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:45h
Quan s'ha complert un any després de la inauguració del Centre Fluvial del Delta, l'Ajuntament de Deltebre ha iniciat, este dimecres, les obres de la primera fase del Parc Fluvial del Delta. Es tracta de l'espai ubicat entorn del pont Lo Passador.

Es fan valer uns "terrenys que són estratègics" per al municipi i que havien estat "infrautilitzats durant molts anys". L'alcalde Lluís Soler ha soterrat una part d'una de les barcasses que unia Sant Jaume d'Enveja amb Deltebre per l'antic pas de barca com a element simbòlic d'aquesta transformació. Esta barcassa es convertirà en escenari dels diferents espectacles o esdeveniments que es facin al Parc Fluvial del Delta.
 
Des de la construcció del pont Lo Passador que uneix Deltebre amb Sant Jaume d'Enveja, les barcasses que s'usaven per creuar l'Ebre i anar d'un municipi a l'altre s'han convertit en "història" d'estes poblacions, un patrimoni que es farà valer al nou Parc Fluvial perquè "la seua memòria puga perdurar al costat del riu esdevenint una part essencial del projecte", ha apuntat Soler.
 

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, fent el soterrament simbòlic de part d'una barcassa antiga que creuava el riu Foto: Cedida


La barcassa s'acompanyarà d'un plafó explicatiu que detallarà de manera gràfica la seua història. El Parc vol convertir-se en un punt de trobada per als veïns i tindrà més de 5.500 metres quadrats. S'hi faran esdeveniments lúdics i culturals i permetrà transformar la façana fluvial de Deltebre.

Ja fa un any es va inaugurar el Centre Fluvial del Delta, l'embarcador David Casanova i juntament amb l'arranjament del parc també es projectarà una zona hotelera, de restauració i de comerç de gairebé 8.000 metres quadrats. Soler aposta perquè "l'entorn del pont Lo Passador esdevinga un espai de projecció turística, cultural i de lleure".

Les obres del parc han d'acabar el primer trimestre de l'any que ve i tindran un cost de 199.896,64 euros. El consistori rebrà una subvenció de la Diputació de Tarragona de 160.000 euros per a l'execució de l'obra, i esta primera fase acabarà tenint un cost per a l'Ajuntament de 40.000 euros. Al pressupost de 2020 s'ha inclòs una partida del voltant dels 80.000 euros per acabar de complementar esta primera fase d'actuació.

Fa unes setmanes també es van iniciar les obres de l'espai d'exposicions del Centre Fluvial que sufraga gairebé íntegrament Cultura.