El Gran Recapte posa en valor la solidaritat de les Terres de l'Ebre

Hi ha més de 400 punts de recollida entre Terres de l'Ebre i Tarragona i col·laboren 4.500 voluntaris

1200_1574435280PSX_20191122_160736
1200_1574435280PSX_20191122_160736 | Cedida
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:08h
L'onzena edició del Gran Recapte d'aliments vol posar en valor la col·laboració que fan les cooperatives, els petites comerços i els mercats en aquesta acció solidària. Òscar Ologaray, portaveu del Banc dels Aliments a Tarragona i l'Ebre, ha destacat l'alta participació que tenen este tipus d'establiments sobretot per la qualitat dels aliments que s'hi recapta. "Cal afegir la bona voluntat dels venedors, que molt sovint ofereixen els productes recomanats a preu de cost i fan les seves pròpies donacions", ha explicat Ologaray. Al Gran Recapte de Tarragona i l'Ebre s'hi ha sumat 4.500 voluntaris i es poden fer aportacions en més de 400 punts de recollida.

Òscar Ologaray, portaveu del Banc dels Aliments, ha donat el tret de sortida al Gran Recapte des del Mercat de Tortosa, on ha recordat que els aliments preferents a recollir són l'oli, la llet i les conserves. "En estes dates tots farem sopars d'empresa, familiars o amb els amics, però hem de pensar que hi ha persones al nostre entorn que, si no les ajudéssim, no podrien sopar", ha reiterat. També ha agraït la dedicació dels voluntaris. "És un èxit col·lectiu en què participen moltes parts de la nostra societat: les institucions, les entitats solidàries, les empreses, els donants, els mitjans de comunicació, però sobretot, el Gran Recapte és possible gràcies al voluntariat", ha destacat,

En esta edició del Gran Recapte s'han substituït completament les bosses de plàstic per les reutilitzables, "més respectuoses amb el medi ambient i per tal de reduir la petjada de carboni". A més a més, s'ha obert la plataforma http://www.granrecapteonline.com on es poden fer donacions d'aliments online.

A Tarragona i l'Ebre, l'any passat el Banc dels Aliments va repartir uns 2,75 milions de quilos de menjar, una mitjana de 100 quilos anuals per persona. Des de l'entitat es recorda que encara s'està molt lluny dels 400 quilos per persona anuals que es consideren necessaris per tenir una dieta equilibrada.