Alcanar i les Cases enceten una nova edició de les jornades gastronòmiques de la clementina

Hi participen 9 restaurants del Col·lectiu Gastronòmic

Els menús que es podran degustar fins al 22 de desembre estan inspirats  en el receptari de la Fundació Alícia
Els menús que es podran degustar fins al 22 de desembre estan inspirats en el receptari de la Fundació Alícia | Cedida
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:48h
Amb l'arribada del fred els clementiners s’omplen de fruita i els fogons dels restaurants d'Alcanar i les Cases comencen a dissenyar els millors plats amb este ingredient com a protagonista. Del 22 de novembre al 22 de desembre se celebraran les XXVI Jornades Gastronòmiques de la Clementina a nou restaurants del municipi.

Cadascun dels menús que proposaran els nou restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases estan inspirats en el receptari de la Fundació Alícia. Com assenyala Jordi Monfort, regidor de Turisme i Agricultura, "és un receptari que cada any els nostres restauradors utilitzen com a base a l'hora de dissenyar els seus propis menús. El resultat de la seua proposta, les Jornades de la Clementina, és totalment singular arreu del país".

Per la seua banda, Maribel Fibla, portaveu del Col·lectiu, destaca les possibilitats culinàries de les clementines: "amb estes Jornades ens podem permetre jugar amb els diferents plats perquè podríem dir que el gust i la textura dels grills d’esta fruita són com una llaminadura saludable i fresca”.

Les Jornades Gastronòmiques permetran als veïns i visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, postres o begudes. Els preus dels nou menús dels restaurants participants –Café del Mar La Lluna, Can Manel, Casa Ramon, La Costa, La Marinada, Les Palmeres, Lo taulell de M. José, Tancat de Codorniu i Espai Gastronòmic Magda– oscil·len entre els 6 i els 45 euros.

Un any més, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport i reconeixement al sector primari, i, en concret, al citrícola, pilar fonamental i bàsic de l'economia canareva. Jordi Monfort, recorda que un dels objectius de les Jornades és també “impulsar la ‘Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre’ per posar en valor este producte i incentivar el consum local de cítrics”.

Precisament, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, esta tardor va presentar a la Cambra de Comerç de Tortosa, el Pla d'Acció dels cítrics, un treball conjunt entre el Departament d'Agricultura i el sector per definir les estratègies i establir els mecanismes per fer front a la crisi que s'arrossega. "Cada català consumeix de mitjana 27 quilos de cítrics a l'hivern. Si es consumiren de les Terres de l'Ebre, el sector no n'hauria d'exportar cap", afirmava la consellera. Per este motiu, un dels eixos del nou Pla d'Acció és evitar que es consumisquen cítrics importats d'altres països.