La nova acció d’URVIART al campus Terres de l’Ebre reflexiona sobre el respecte a la diversitat

Hi participen els il·lustradors ebrencs Ignasi Blanch, Marta Viladrich, Hernan en H i Agustí Sousa. Han aportat dibuixos de figures humanes amb parts intercanviables

La nova acció d’URVIART al campus Terres de l’Ebre reflexiona sobre el respecte a la diversitat
La nova acció d’URVIART al campus Terres de l’Ebre reflexiona sobre el respecte a la diversitat | Cedida
Redacció
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:16h
Quatre il·lustradors de les Terres de l’Ebre amb estils molt diversos com Ignasi Blanch (Roquetes), Marta Viladrich (Tortosa), Hernan en H (Amposta) i Agustí Sousa, són els noms propis de l’acció 13 d’URVIART, l’Espai de Creació Col·lectiva del Campus Terres de l’Ebre que coordina el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa. Ha estat precisament esta diversitat creativa la que s’ha tingut en compte a l’hora de fer-los confluir a tots quatre en esta nova proposta artística que porta per nom: “Encaixa la diversitat i la igualtat”.

“Entenem la diversitat com una riquesa i creiem que actualment, encara hi ha poca sensibilitat i respecte envers les diferències, siguin culturals, d’orientació sexual, de gènere o de color de la pell. Per això hem escollit aquesta temàtica”, apunta Núria Gil, responsable del campus Extens de la URV a Tortosa qui considera que és un tema que cal treballar de manera transversal en molts àmbits: l’educació, la política, els mitjans de comunicació… “I és interessant impulsar activitats participatives que conviden a la reflexió com aquesta d’URVIART”, afegeix. L’objectiu és contribuir a la construcció d’una societat més oberta, plural, democràtica, respectuosa, cívica i cohesionada.

Esta nova proposta que s'instal.larà al vestíbul del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha estat dirigida per Núria Gil i coordinada i produïda per l’arquitecta tortosina Cristina Bestratén del Pino: “És com un joc de cartes amb el qual podem evidenciar que la diversitat és i pot ser immensa”, explica Bestatrén.

Així, cada il·lustrador amb el seu particular estil ha dibuixat quatre personatges diferents que sumen setze en total. El públic pot intercanviar els caps, els troncs i les cames per crear-ne de nous, la qual cosa obre les portes a desenes de combinacions diferents. “Als il·lustradors no els vam donar cap consigna per crear les figures. Podien dibuixar homes o dones, de qualsevol raça o condició social, fins i tot alguns presenten trets zoomòrfics”, explica l'arquitecta. Es convida als participants a crear figures noves i enganxar-les amb cinta adhesiva a la paret del vestíbul.

A més a més, també hi haurà quatre caixes plantades a terra d’1,80 x 0,60 metres amb els quatre personatges de cada il·lustrador, perquè es puguin fer combinacions diverses. La proposta estarà instal·lada al vestíbul del campus ebrenc fins al 20 de desembre.