La Ràpita, l'Ametlla i les Cases, distingides com a «Viles Marineres» de Catalunya

La nova marca 'Barris i Viles Marineres' s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar

Dotze poblacions de tota Catalunya han estat reconegudes amb este segell
Dotze poblacions de tota Catalunya han estat reconegudes amb este segell | Cedida
Redacció
21 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:14h
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el de l’Àgència Catalana de Turisme (ACT), David Font, van lliurar este dimecres el distintiu ‘Barris i Viles Marineres’. Entre les dotze poblacions reconegudes amb este segell hi ha la Ràpita, l’Ametlla de Mar i les Cases d’Alcanar.

La nova marca ‘Barris i Viles Marineres’ s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar. L’acte d’atorgament d’esta nova marca turística es va dur a terme a Begur (Baix Empordà).

Segons la consellera d’Empresa, “aquestes distincions són un reconeixement a la tasca en favor d’un turisme de qualitat, diversificat i desestacionalitzat”. Chacón ha assegurat que des del departament d’Empresa i Coneixement s’ajudarà a “posicionar i donar visibilitat internacional als municipis acreditats perquè fer turisme també és fer país”.

Un comitè d'experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l'ACT, és l'encarregat d'avaluar i validar les sol·licituds d'accés a les marques d'aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir aquesta certificació.

Les altres poblacions que han obtingut el distintiu són Arenys de Mar, Begur, l'Escala, Llançà, Palamós, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. A banda, s'ha donat el títol de 'Poble amb Encant' a Montclar i el de 'Vila amb Caràcter' a la Bisbal de l'Empordà.