La cuina ebrenca revalida les seues 4 estrelles Michelin

Fran López (Villa Retiro i Xerta Restaurant), Jeroni Castell (Les Moles) i Vicent Guimerà (L'Antic Molí) s'han tornat a fer amb el preuat reconeixement

Premi de dues estrelles a Jordi Cruz
Premi de dues estrelles a Jordi Cruz | ACN
Aguaita.cat
21 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:06h
Sevilla va acollir este dimecres la celebració del 110 aniversari de la Guia Michelin, la prestigiosa publicació gastronòmica que, enguany, ha reconegut, novament, la tasca dels xefs ebrencs Jeroni Castell, Vicent Guimerà i Fran López. 

Les Terres de l'Ebre han revalidat un any més les seues 4 estrelles Michelin. Els xefs d'Ulldecona Jeroni Castell (Les Moles) i Vicent Guimerà (L'Antic Molí) tots dos a pocs quilòmetres de distància, s'han tornat a fer amb esta valuosa distinció, mentre que l'aldeà Fran López, es consolida com a cuiner de referència més enllà de les Terres de l'Ebre repetint l'estrella a Villa Retiro (Xerta) i també al restaurant que té a Barcelona (Xerta Restaurant).

Què diu la Guia Michelin dels restaurants ebrencs distingits?

 

Jeroni Castell és el xef del restaurant Les Moles


Les Moles
Aquest negoci familiar, situat en una antiga masia, ens parla de l'entorn, dels productes de proximitat, de la història d'Ulldecona ... fins al punt que el propi nom treu a la llum les antigues pedres de molí (els mols) que es fabricaven a la pedrera local. El xef Jeroni Castell basa la seva proposta en el perfecte equilibri que ha d'existir entre proximitat, tècnica i diversió, apostant sempre per tots aquells productes que enalteixen el binomi mar i muntanya per parlar-nos de "Les Terres de l'Ebre": oli, arròs, ostres, tonyina vermella, cabra hispànica, cranc blau, espardenyes ... ¿Curiositats? Compten amb la seva pròpia fleca interna, de manera que ofereixen una bona varietat de pans en els quals es juga amb les formulacions, la massa mare i unes llargues fermentacions.

 

Vicent Guimerà és el xef de l'Antic Molí


L'Antic Molí
Encara no ha provat les galeres? No esperi més, ja que aquests crustacis mediterranis, considerats durant anys una varietat de descart, s'estan posant de moda i sorprenent a el món gastronòmic. El millor lloc per al seu degustació és L'Antic Molí, un vell molí fariner recuperat, actualitzat i avui bolcat amb la cultura "km. 0"; no en va, el xef Vicent Guimerà s'alça com un dels baluards de la cuina Slow Food, aquella que es construeix exclusivament amb productes del territori, propers i ecològics. El xef destaca pel seu equidistant emplaçament entre el mar i la muntanya com un avantatge a l'hora d'explicar històries, ja que li permet "jugar" amb els productes de tots dos mons. Tots els anys ofereixen unes jornades gastronòmiques dedicades a les galeres. No se les perdi!

 

El xef Fran López té dos estrelles michelin, una pel Villa Retiro i l'altra pel restaurant Xerta.


Villa Retiro
Feu un màgic viatge als sabors del Baix Ebre, a Tarragona, una terra que sorprèn per la seva ignota bellesa. En aquest restaurant, ubicat a les antigues cavallerisses del resort indià Villa Retiro, el xef Fran López conquesta nostre paladar amb un nou món culinari que veu al Delta de l'Ebre seva font d'inspiració. A través dels seus menús proposa una cuina creativa que replanteja els sabors habituals en aquesta terra (els famosos arrossos de Delta, diferents peixos de llotja, l'invasor cranc blau ...) per enriquir la cuina amb múltiples tocs personals, tècniques modernes i detalls contemporanis. Accepta un consell? Valori la possibilitat de fer nit aquí, ja que l'hotel és encantador i tenen interessants ofertes per a aquells que busquen una escapada gourmet.


Xerta
Si busca l'essència culinària d'aquells llocs als quals viatja ha de visitar-lo, ja que segurament suposa la millor manera de conèixer la cuina de les Terres de l'Ebre (Tarragona) a la Ciutat Comtal. El restaurant, al qual s'accedeix pel lobby de l'hotel Ohla Eixample, presenta una sala d'aspecte actual amb vistes tant al jardí vertical com a la cuina, el que li permetrà contemplar l'activitat que allà es desenvolupa mentre menja. L'aposta del xef Fran López, criat entre fogons i format tres anys a casa del prestigiós mestre francès Alain Ducasse, busca exaltar els sabors i productes de la seva terra, el Delta de l'Ebre, acostant al comensal la possibilitat de conèixer aquesta genuïna gastronomia (angules , ostres, arrossos ...) des d'un punt de vista més creatiu.