Lluís Salvadó declara al TSJC pel referèndum de l'1-O

L'exsecretari d'Hisenda està investigat per malversació, revelació de secrets i desobediència greu

El republicà Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu.
El republicà Lluís Salvadó, en una imatge d'arxiu. | ACN
Aguaita.cat
19 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:20h
L'exsecretari d'Hisenda de la Generalitat, Josep Lluís Salvadó, declara este dimarts com a investigat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) . L'endemà del judici per desobediència al president per la Generalitat, l'ara diputat d'ERC està responent les preguntes de la jutge Maria Eugènia Alegret, que veu indicis que va participar en l'organització del referèndum de l'1-O i en la preparació d'estructures d'estat com la hisenda pròpia.

Salvadó està investigat per malversació de fons públics, desobediència greu i revelació de secrets. L'exresponsable d'Hisenda va ser arrestat el 20-S del 2017 per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, però en les eleccions d'aquell desembre es va convertir en aforat. L'octubre d'aquest any la magistrada va enviar al TSJC una exposició raonada per investigar Salvadó, cosa que ara l'alt tribunal català ha acceptat.

A la porta del tribunal han acudit per donar-li suport el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; consellers com la d'Agricultura, Teresa Jordà, o el d'Afers Socials, Chakir El Homrani. A més de molts càrrecs territorials i representants d'ERC a les Terres de l'Ebre, també ha fet costat diputats de Junts per Catalunya i de la CUP i el portaveu del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, que  ha lamentat que els tribunals "ataquen tot el que representa l'independentisme". 

Sabrià ha defensat este dimarts que la "repressió" de l'Estat contra l'independentisme no els aturarà en la defensa dels seus objectius polítics ni amb la voluntat d'arribar a una "solució política" per a Catalunya que passi per les urnes.