El Col·legi d'Advocats Tortosa i el de Periodistes firmen un conveni de col·laboració

Gràcies a este acord els col·legiats del CPC se'n beneficiaran dels serveis jurídics dels advocats tortosins en condicions avantatjoses i el Col·legi d'Advocats d'assessorament en la seua comunicació corporativa

La degana del Col·legi d'advocats i advocades a Tortosa, Marta Martínez,  i el president de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí
La degana del Col·legi d'advocats i advocades a Tortosa, Marta Martínez, i el president de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí | Cedida
Redacció
19 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:03h
El Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) han signat un conveni de col·laboració entre les dues institucions. Gràcies a este acord els col·legiats del CPC a les Terres de l'Ebre se'n beneficiaran dels serveis jurídics dels advocats tortosins en condicions avantatjoses i el Col·legi d’Advocats d’assessorament en la seua comunicació corporativa.

Tots dos col·lectius obren la porta també a poder participar en cursos, fòrums d’opinió, conferències, jornades... organitzats per l'altra part signant. L'acord també preveu que les dues institucions puguen tirar endavant accions conjuntes que siguen de l'interès dels seus respectius col·legiats. El conveni té una vigència fins al desembre de 2020 i és prorrogable si les dues parts n'estan d’acord.

L'acte de signatura s'ha realitzat a la seu col·legial dels advocats de Tortosa i ha comptat amb la presència de la degana dels advocats i advocades a Tortosa, Marta Martínez Gellida, i del president de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí. Tots dos representants han coincidit en remarcar que s'ha de treballar conjuntament per la defensa de la llibertat d'expressió i de premsa a les Terres de l'Ebre pels drets fonamentals dels ciutadans.

Tant Martínez com Baubí han destacat també el bon enteniment que hi ha entre les dues institucions “amb un diàleg fluid i obert” i el president dels periodistes ja ha apuntat una acció conjunta a realitzar com pot ser una xerrada sobre els termes i conceptes que s'estan utilitzant actualment (sedició...) davant d'un moment social on tot està molt judicialitzat.

Fins al moment, el CPC a la demarcació Terres de l'Ebre ha establert convenis que comporten diversos beneficis per als seus col·legiats, sobretot una rebaixa econòmica, amb Aqua Roquetes i Aqua Móra d’Ebre, amb Soldebre, amb la cadena d’hotels SB i amb General Óptica. Actualment s'està treballant en altres acords relacionats amb el món de la salut i l'oci.