Concentracions contra l'augment d’impostos i de sous polítics a Móra d’Ebre

La ciutadania mostra la seua disconformitat migdia amb la pujada d'impostos del 20%

per Redacció , Móra d'Ebre , 4 de novembre de 2019 a les 16:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutadania de Móra d'Ebre ha mostrat la seua disconformitat amb la pujada d'impostos aprovada pel govern morenc, amb concentracions de protesta davant el consistori. Este dilluns al migdia hi han acudit al voltant d'unes 300 persones, després que dijous tingués lloc una primera concentració amb la que els veïns presents van expressar el seu rebuig, un cop aprovats els impostos pel govern municipal (Junts per Móra) amb els vots de tota l'oposició en contra (ERC, PSC, Tots i Totes per Móra i Fem Poble). Este migdia s'ha convocat una segona concentració, a la Plaça de Baix a les 13.00 hores. També s'han recollit signatures contra esta pujada dels tributs. Tanmateix, les protestes també estan adreçades a denunciar per una part de la ciutadania l'augment de les retribucions al grup de govern i del sou de l'alcalde, Joan Piñol.

El govern municipal encapçalat per Joan Piñol va portar al ple de, passat 29 d'octubre un pla de sanejament per als pròxims tres anys que hauria de servir per corregir el romanent de tresoreria negatiu amb el qual es va tancar els comptes municipals de 2018. Ho van justificar per "una quantitat important de drets reconeguts" derivats d'impostos com l'IBI en exercicis passats que no es van cobrar i que van acabar deixant un romanent negatiu de prop de 251.000 euros.


El PSC ha emés una nota de premsa criticant la mesura: "Què hem fet els ciutadans de Móra d’Ebre per rebre aquest mal tracte?. L’alcalde viu d’esquena a la gent del Poble. Quw no sap que la gent no hem vist augmentat el sou en un 20%?. Que no sap que l’IPC pel 2020 està previst en 1,1%?  i molta gent no veurà ni això augmentat el sou?", pregunten els socialistes. La portaveu del grup, Montse Latorre, sosté que "després de 8 anys al govern vol eixugar l'endeutament de cop a costa dels ciutadans. La culpa de la mala gestió la té vostè alcalde i no la gent perquè pagant els altres se’n poden fer moltes de coses. Perquè no ho va dir en campanya electoral que augmentaria els impostos?  I Jo li dic: vostè ha fet un frau electoral perquè solament ha tardat 5 mesos per enganyar a la gent en esta pujada d’impostos municipals”, afirma. 

 

Participació