Ignasi Blanch torna a Berlín per commemorar el 30è aniversari de la caiguda del Mur

L’artista de Roquetes va pintar un dels murals en el tros que se’n va conservar de la tàpia

Ignasi Blanch davant del mural 'Parlo d'Amor' en la part que es conserva del mur de Berlín
Ignasi Blanch davant del mural 'Parlo d'Amor' en la part que es conserva del mur de Berlín | Cedida
Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:01h
L'il·lustrador de Roquetes Ignasi Blanch tornarà al Mur de Berlín en el trentè aniversari de la seua caiguda. Blanch, que fa 30 anys va pintar el mural ‘Parlo d’Amor”, participarà en els actes del projecte internacional East Side Gallery com a únic representant català i de l’Estat espanyol.

‘Parlo d’amor’ és una pintura en tons grisos, ocres i negre, que representa tres rostres que reflecteixen el sentiment particular de l'artista respecte a l'amor, i la seua experiència viscuda durant un període llarg i profitós en la ciutat de Berlín.

Ignasi Blanch residia a Berlín, el 9 de novembre de 1989 quan va caure el mur. Va viure a la ciutat alemanya per ampliar els seus estudis al centre d’art Künstlerhaus Bethanien.
 
East Side Gallery va ser una iniciativa cultural, creada poc després de la caiguda del mur, amb la intenció de conservar una part d'esta espectacular i dolorosa tàpia, com record i testimoni del que va significar.
 
El projecte sobre el mur va ser una idea de l'associació privada WUWA i de la galerista Christine MacLean, ara desvinculada del projecte. La idea era salvaguardar 1’3 Km. de l'antic mur i cedir-lo a artistes de diferents països, perquè expressessen el seu sentiment respecte esta paret de ciment que durant 28 anys va dividir la ciutat.

Per  formar part del projecte era necessari participar en un concurs públic, presentar una idea per a un possible mural i algunes mostres del treball artístic particular. Ignasi Blanch va presentar algunes de les litografies que estava realitzant al centre d’art Künstlerhaus Bethanien i va ser escollit com únic representant català i de l’estat Espanyol. 
East Side Gallery es va inaugurar oficialment el 28 de setembre de 1990