La CUP Tortosa proposarà al ple censurar la violència policial

També presenta una moció per instar a construir un nou hospital a la demarcació, o en el seu defecte, que el nou aparcament no siga de pagament

avalots a l'aeroport del prat
avalots a l'aeroport del prat | Adrià Costa
Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:51h
La CUP Tortosa presentarà al proper ple municipal una moció de denúncia dels abusos policials que esta vivint el país. També presenta una moció per instar a construir un nou hospital a la demarcació, o en el seu defecte, que el nou aparcament no siga de pagament.

La primera moció vol mostrat el rebuig als abusos policials de les darreres setmanes que “han situat Catalunya en un estat d’excepció de facto, amb total impunitat per les actuacions policials, plenes de violència gratuïta i una actuació poc professional”, segons la CUP. La conseqüència són les més de 300 persones ferides per l’abús policial, les 200 persones detingudes (28 en presó preventiva), els 4 ulls perduts més un testicle. Al que cal sumar el 68 periodistes ferits (un 72% per la policia) als que la formació vol mostrar la seua solidaritat i reconeixement per la seua valentia i professionalitat.

“Ens preguntem que hagués passat si no existiren les xarxes socials que demostren la realitat? Què haurien fet sense l’amenaça de les gravacions?”, exposa la Cup en una nota de premsa. “Des de la CUP volem manifestar l’orgull de pertànyer a un poble, que davant la violència de tots els aparells de l’estat, s’està enfrontant cada dia als carrers, a un estat que no vol resoldre el conflicte polític reconeixent el dret a l’autodeterminació”, apunta. Per això a la moció sol·liciten el cessament del conseller Buch, però també un canvi del model d’ordre públic per tal "que estiga al servei de la població", així com la dissolució de la BRIMO i la retirada de les “forces d’ocupació (policia nacional i guàrdia civil)".

En la segona moció, el grup municipal de la CUP rebutja la construcció d’un aparcament a l’hospital Verge de la Cinta que acabarà sent de pagament. “El que necessitem a l’Ebre és un nou hospital i no inversions en una instal·lació mal ubicada, obsoleta i decadent”, afirma. Sosté que cada inversió que es faça és una hipoteca que retardarà la construcció del necessari nou hospital. A la moció proposa al ple municipal que inste la Generalitat a construir un nou hospital, a fer les mínimes inversions necessàries per garantir un servei de qualitat a l’actual hospital (mentre es fa el nou), i que en tot cas si s’acaba fent el nou aparcament, una garantia de la Generalitat perquè les persones usuàries, treballadores i visitants no hagen de pagar. La moció acaba demanant que l’alcaldessa assumisca els punts de la moció en les reunions amb el Departament de Salut. I alhora censura que es parle de mobilitat sostenible però es contemple un projecte “que augmentarà el transit i la contaminació en la zona més poblada de la ciutat”.

Per altra banda, en la nota de premsa la CUP denunciava el “menysteniment” de l’equip de govern amb l’entitat PROGAT, després de conèixer que una modificació pressupostària dixava en 2.000 euros els 5.000 de subvenció previstos per a n’esta entitat, i demanava una rectificació.

Arran d’este plantejament  de la CUP en relació a la subvenció per la gestió de gossos
abandonats i colònies de gats, l’ajuntament de Tortosa ha informat que s'ha detectat una errada tècnica en l'import d'esta modificació i ha explicat que “la quantitat prevista és de 5.000 euros, tal com estava contemplat per a aquesta anualitat i per a la que ve.”