Simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu al port de Sant Carles de la Ràpita

La recreació de l'incident ha activat el Pla d'autoprotecció i ha permès verificar la coordinació de mitjans

1200_1572364299PSX_20191029_142742
1200_1572364299PSX_20191029_142742 | Cedida
Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:53h
El port de Sant Carles de la Ràpita ha estat l'escenari d'un simulacre d'incendi d'un vaixell esportiu mentre es duien a terme tasques de manteniment a l'esplanada del varador de les instal·lacions Sant Carles Marina. L'exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, en col·laboració amb Sant Carles Marina. L'incident ha activat el Pla d'autoprotecció (PAU) de la instal·lació portuària que ha posat en pràctica el sistema d'avisos previst en el PAU, així com les accions del personal. També s'ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d'emergència externs.

Arran de l'avís d'un treballador del varador al 112 s'ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d'autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil, la Policia Local i Salvament Marítim. A més, s'ha posat en funcionament l'equip de primera intervenció, amb treball conjunt de Ports de la Generalitat i el personal de Sant Carles Marina. Així, el personal ha tallat el subministrament elèctric de la zona afectada i ha aïllat el vaixell sinistrat dels vaixells del costat amb els mitjans contra incendis del varador, fins a l'arribada dels cossos d'emergència.

Bombers han participat amb dos vehicles d'Amposta i un de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre. Les tasques d'extinció han consistit en una instal·lació hidràulica amb escumogen, provant els hidrants de la instal·lació i de la succió directa d'aigua de mar. Els Bombers han creat apantallaments per a confinar l'incendi i evitar-ne la propagació a les embarcacions properes. En l'exercici també han participat Mossos d'Esquadra i policia local de Sant Carles de la Ràpita. El responsable de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre ha estat al simulacre fent tasques d'observador.