Vicenç Ambrós guanya el premi Sebastià Juan Arbó de narrativa i Josep Canet l’Agustí Vizcarro d’escultura

Els guardons s’han lliurat durant la IV Nit de la Cultura, on un cop més es va fer un reconeixement al teixit cultural rapitenc

Imatge de la IV Nit de la Cultura de la Ràpita
Imatge de la IV Nit de la Cultura de la Ràpita | Cedida
Redacció
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:46h
La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita ha guardonat a l’escriptor Vicenç Ambrós, de Lluçà, i l’escultor Josep Canet, de Sant Feliu de Codines, amb els premis de narrativa Sebastià Juan Arbó i el d’escultura Agustí Vizcarro ‘La Pin’, respectivament. Els premis es van lliurar este divendres en el marc de la IV Nit de la Cultura que va tenir lloc a l’Auditori Sixto Mir.

Al sopar hi van assistir una quarantena de persones, entre els quals els guanyadors dels premis, representants d’entitats culturals locals, i particulars. La celebració, va comptar amb l’actuació de Fabio Vega i els homes tranquils, que van oferir un concert en què els versos de Lluís de Montsià van tenir un gran protagonisme. 

Durant l'acte, es va donar a conèixer el veredicte del jurat, el qual està format per persones de reconegut prestigi del món cultural rapitenc. Van considerar com a guanyadores la novel·la Acta Martyrum de Vicenç Ambrós i l’obra Tocat per la tramuntada de Josep Canet.

El Premi Sebastià Juan Arbó de narrativa ja supera les trenta edicions i està dotat de 1.500 euros i la possibilitat d’editar la novel·la amb Cossetània Edicions cada Sant Jordi. A més a més, es considerat un dels guardons més prestigiosos en la seua categoria, tal com va expressar el guanyador d’aquesta edició, Vicenç Ambrós. “El fet que sigui un premi consolidat, amb més de trenta anys, és un valor afegit. Em fa molta il·lusió, han guanyat aquest premi persones que han tingut trajectòries literàries molt importants, és un premi insigne”, va agrair Ambrós.

Per la seua banda, el Premi d’escultura Agustí Vizcarro ‘La Pin’ compleix cinc edicions i està dotat amb 2.000 euros. L’obra guanyadora s’exposarà properament al Museu de la Mar de l’Ebre. Segons el seu autor, Josep Canet, és una representació de l’efecte que causa el vent de tramuntana. “És un intent 
de comunicar la sensació de quan fa molt temps que sents el vent de tramuntana, aquell vent que et va unflant el cap, i tens la sensació que t’explotarà en mil bocins”, va explicar Canet, qui també es mostrava agraït per poder associar ara el seu nom al d’Agustí Vizcarro, qui com ell treballava el ferro.

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, va destacar la voluntat d’esta nit d’homenatjar personatges insignes de la cultura rapitenca com Sebastià Juan Arbó, Agustí Vizcarro o Lluís de Montsià, al mateix temps que “reconèixer l’activitat cultural que lloc durant l’any i que organitzen les entitats culturals”. Per la seua banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va fer un agraïment al món de la cultura catalana per la seva defensa “dels drets i les llibertats del nostre país" i va afegir que la seva tasca és “imprescindible per poder pegar-li volta a la situació que vivim aquests dies”.