Les entitats animalistes li reclamen a Adam Tomàs que faça d'alcalde de tots els ampostins

Creuen que no es podria fer una consulta en condicions a Amposta

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, amb el pont penjant i el riu Ebre de fons.
L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, amb el pont penjant i el riu Ebre de fons. | ACN (Jordi Marsal)
Aguaita.cat
28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:47h
Les entitats en Tots Som Poble i Alterantiva a la Festa Taurina a les Terres de l'Ebre (AFTTE), han fet arribar una carta a l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, en què li mostren el seu “enuig” per unes declaracions fetes a Canal 21 Ebre en què es mostrava partidari de celebrar consultes en aquelles poblacions que celebren festes taurines, per mesurar quin és el suport social que té la tradició entre la ciutadania.

 “Creiem que no es pot fer una consulta en condicions a Amposta, on durant molts anys l’opinió contrària ha estat reprimida, coaccionada o exclosa i on l'alcalde es posiciona clarament i de forma pública, al costat dels taurins. Davant una consulta ciutadana l'alcalde s'hauria de mantenir neutral per tal de que el procés fos absolutament garantista. No obstant, amb la seva posició i actitud davant aquest tema tant polaritzat, fa preveure que no es donaran les garanties democràtiques per a fer una consulta a Amposta”, expressen les entitats Tots Som Poble (nascuda a Amposta) i la AFTTE (Alternativa per la Festa Taurina a les Terres de l'Ebre).

“Les entitats i les persones d´Amposta li demanem que faci d´alcalde de tots i de totes, i ens represente també als i les que no volem maltractament animal a les nostres festes”, afegeix la carta.

La missiva també va signada per les entitats Associació Defensa Drets dels Animals (ADDA), Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales (FAADA), AnimaNaturalis, Libera!, Fundación Franz Weber, Associació Vidreres per la Defensa Animal i Ambiental (AVDA), Fundació Fauna i Lex Ànima. Totes elles li reclamen a l’alcalde d’Amposta que rectifique les seues afirmacions en què va acusar les entitats animalistes d’ensenyar  als diputats del Parlament imatges de bous on se´ls hi posava el foc directament a les banyes, en un espectacle que li feia pensar, segons va dir, que no era ni d´Espanya, sino de Sud Amèrica.

En la carta, les entitats han explicat que en estos moments es troben en fase de recollida de documentació i que, en cap cas, han entregat cap tipus d’imatge als grups parlamentaris. Afegeixen, a més, que les imatges a què es referia Tomàs són realitzades a Espanya, probablement, per la forma en la que s´embolen els bous, a Medinaceli (Castella i Lleó), i aclareixen que esta pràctica cruel que el mateix Adam va rebutjar públicament per televisió, no succeeix en cap altre país del món que no sigui Espanya.