Deltebre, epicentre de l'Ecoturisme català amb la inauguració del II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Lluís Soler ha participat en la inauguració del fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat que se celebra al Centre Fluvial del Delta i que acull al voltant de 200 professionals del sector de l’ecoturisme català

1200_1571922019FotoEco-657x360.jpeg
1200_1571922019FotoEco-657x360.jpeg | Cedida
Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:18h
Deltebre i les Terres de l’Ebre són el punt de trobada del món de l’ecoturisme de la mà del fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat, que té lloc al Centre Fluvial del Delta i que acull 200 professionals del sector, una cita estratègica biennal que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “durant tots estos anys hem treballat per enfortir el sector turístic del municipi i este fòrum és una oportunitat més per seguir cercant punts de trobada i sinèrgies, entre l’administració i sector privat, que ens permeten avançar en esta línia i seguir posant en valor l’entorn natural del Delta de l’Ebre”.

La segona edició del Fòrum ENS se celebra sota el lema “Ecoturisme tot l’any”. La trobada compta amb un programa molt complet que inclou ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats, amb l’objectiu de trobar propostes de com fer vius els territoris i les empreses d’ecoturisme durant tot l’any i com millorar la desestacionalització ecoturística posant en valor la natura i creant productes diferenciats per temporada.

A tall d’exemple, la taula debat “Obert per vacances: Solucions per a fer viables tot l’any serveis i equipaments d’ecoturisme” ha servit per exposar les particularitats de diversos territoris i les fórmules en les que estan treballant per desestacionalitzar les arribades de turistes a cada un dels territoris. Les reflexions han permès compartir amb la resta de professionals les experiències que estan fent possible i rentable l’ecoturisme tot l’any en les respectives destinacions. 

Així mateix, les idees sorgides en el marc de la taula “Comunicar ecoturisme 365 dies: Missatges que promouen destins i contribueixen a una bona gestió” han permès als assistents conèixer casos pràctics de comunicació de destinacions. Els professionals han fet una aproximació sobre com promoure l’ecoturisme al llarg de l’any contribuint també a la bona gestió i aprofitament dels recursos i a la conservació de l’entorn.