agricultura

El cultiu de l'oliva es beneficia de les pluges a l'Ebre que garantiran saó per fer rebrotar els arbres l'any que ve

El temporal no provoca desperfectes importants més enllà de casos aïllats

per Redacció , 24 d'octubre de 2019 a les 13:20 |
DOP Oli del Baix Ebre-Montsià | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les pluges torrencials de fa un any van afectar greument les Terres de l'Ebre i van malmetre la campanya de cítrics i de l'oliva. A diferència de la tardor passada la pluja ha deixat conseqüències positives al sector agrícola de les Terres de l'Ebre. Enguany ha estat la llarga sequera la que ha perjudicat estos dos sectors i la pluja d'este dimarts donarà un respir als agricultors. "No té un efecte immediat de cara a la producció d'enguany però esta aigua ha fet saó, que no n'hi havia, i és una reserva per a l'any que ve perquè l'arbre puga fer una mica de brosta, de brot nou", ha apuntat Hilari Curto, coordinador d'Unió de Pagesos a les Terres de l'Ebre.

Varietats com l'oliva morruda es poden beneficiar en esta campanya i guanyar calibre, ja que maduren més tard que altres com la sevillenca o la farga. Excepte casos aïllats, tampoc s'han patit inundacions ni desperfectes greus i els productors de cítrics podran evitar problemes de fongs com els que es van donar l'any passat.

 

Participació