Norma Pujol (ERC) fa una crida a «no criminalitzar el jovent que s'està mobilitzant i manifestant»

Els republicans repeteixen candidats ebrencs a les eleccions del proper 10 de novembre

Els candidats Pujol i Aubà acompanyats de candidats ebrencs a les llistes electorals
Els candidats Pujol i Aubà acompanyats de candidats ebrencs a les llistes electorals | Cedida
Aguaita.cat
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:22h
El cap de llista de la coalició Esquerra Republicana – Sobiranistes al Senat, el gandesà Miquel Aubà; i la candidata ebrenca al Congrés de Diputats, la flixanca Norma Pujol, han explicat com plantejaran la campanya de les eleccions generals del 10 de novembre. Pujol, que ocuparà el número dos de la llista a la demarcació de Tarragona, l’ha qualificat d'“excepcional per la situació que estem vivint”.

“No ens podem permetre que la nostra gent i el nostre territori es quede sense veu a Madrid, i per tant hi tornarem per fer sentir la veu de les Terres de l’Ebre amb més força”, ha afirmat la candidata.

Pujol també mostrat convençuda que “el 10N a través de les urnes ERC donarà una resposta clara i contundent a la sentència i a l’estratègia repressiva de l’Estat. Defensarem l’amnistia dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats i exiliades”.

Pujol ha fet una crida a “no criminalitzar el jovent; que s’està mobilitzant i manifestant reclamant els drets de tots i totes per aconseguir un present i futur més digne”.
La candidata ha advertit que “qualsevol solució possible d'este conflicte polític passa per la negociació, la democràcia, el diàleg i l'exercici del dret a l'autodeterminació”. En este sentit Pujol ha afirmat que “Esquerra seguirà apostant pel diàleg i ha demanat que d’una vegada per totes a l’altra banda de la taula s’assega algú de l’Estat per resoldre el conflicte des d’una perspectiva política i no repressiva”.

Miquel Aubà, d’altra banda, ha advertit que “les Terres de l’Ebre s'hi tornen a jugar molt en estes eleccions perquè qualsevol pacte de govern que es puga conformar entre PSOE i PP, o bé entre PSOE i Ciudadanos suposarà una amenaça per al nostre territori”.

És per això que ha demanat “tornar més forts a Madrid per fer sentir la veu del territori i reclamar les necessitats i les demandes que mai han estat ateses per l’Estat”. En aquest sentit ha recordat el desmantellament del Castor, la manca d’inversions en infraestructures ferroviàries, la no construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre i l’accés a una via ràpida de comunicació gratuïta (AP-7 o A-7). A més ha reclamat un Pla de gestió de sediments de la conca de l’Ebre i defensar la pagesia davant de la Unió Europea. Aubà ha finalitzat la seua intervenció exigint actuacions i inversions per evitar el despoblament de molts pobles rurals.

Els candidats ebrencs que integraran les llistes electorals són els mateixos que l’anterior convocatòria. A la llista del Congrés a més de Norma Pujol estaran Irina Gómez del Jovent Republicà; Eladi Galbe, alcalde de Tivenys; Anna Vidiella, regidora de Benifallet; Joan Bertomeu, regidor de Sant Jaume d’Enveja; Maite Bel, regidora de Santa Bàrbara; Joan Salvador Balagué de Sant Jaume d’Enveja i Conxita Pujol, l’alcaldessa de Ginestar.
Pel que respecta a la llista del Senat acompanyaran a Aubà com a suplents la regidora de Deltebre, Vanessa Callau; i la regidora de la Galera; Ester Martí.