Crescuda generalitzada dels afluents de l'Ebre com a conseqüència de la llevantada

S'han registrat augments importants als rius Segre, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Ésera i Cinca

Els aiguats a l'Aldea
Els aiguats a l'Aldea | Cedida
Redacció
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:33h
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre informa que durant les últimes 24 hores s'han registrat precipitacions irregularment repartides, però importants per tota la conca de l'Ebre, de manera que la llera dels seus principals afluents ha augmentat i es preveu també un repunt important dels embassaments.

En el terç més oriental de la conca de l'Ebre s'han recollit 50-100 l/m² (i fins i tot superiors als 100 l/m² localment), en el terç central 20-50 l/m² i en el terç més occidental 5-20 l/m². Amb elles la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre informa que s'han produït crescudes generalitzades en les lleres del terç oriental, destacant les províncies de Lleida, Tarragona, Osca i Terol.

En les lleres principals els increments s'han quedat en nivells ordinaris i les capçaleres del Segre, la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana, Ésera i Cinca, presentaran ja al llarg d'avui una tendència descendent. En els seus trams mitjans dels embassaments absorbiran gran part del cabal circulant, de manera que les seues reserves s'incrementaran substancialment en els propers dies.

Els registres acumulats de pluja sí que han generat increments importants en lleres secundaris i en afluents d'estes conques, principalment al marge esquerra del Segre i la marge dret de l'Ebre en la seua desembocadura.

A la meitat oest de la conca, les precipitacions que s'esperen per avui donaran lloc a petits increments de cabal en les subconques que es puguen veure més afectades, que el més probable és que siguen les de la marge esquerra de la conca alta de l'Ebre. En el tram mitjà de l'Ebre no s'espera un repunt de cabal ressenyable.