«Trau l'aguilutxo!», el crit que va fer enfadar Meritxell Roigé a Xerta

Un espontani li retreu a l'alcaldessa de Tortosa que el monument franquista continue alçat

Meritxell Roigé al costat d'altres alcaldes del territori en l'acte d'este dimecres a Xerta
Meritxell Roigé al costat d'altres alcaldes del territori en l'acte d'este dimecres a Xerta | Sílvia Berbís
S.C.
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:41h
Es tractava d’un acte sense precedents a l’Ebre i organitzat amb tota la solemnitat. Xerta, el poble natal de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, acollia este dimecres al vespre una assemblea convocada pels presidents dels quatre consells comarcals ebrencs on hi van acudir mig centenar d’alcaldes i un total de gairebé 500 càrrecs electes del territori, que van exhibir unitat contra la sentència del Suprem.

Tot transcorria amb normalitat. Era el torn d’intervenció dels alcaldes de les 4 capitals de comarca i parlava l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. De repén, però, el crits d’un espontani des del fons va fer tallar el fil del seu discurs: “Trau l’aguilutxo!” li va etzibar diversos cops en referència al monòlit franquista més gran de Catalunya, que avui en dia continua alçat enmig del riu Ebre.

Roigé va interrompre el seu parlament visiblement afectada i va respondre: “crec que avui estem pels presos polítics i si algú ha de traure el que esteu dient potser és el algú que en té la propietat i no l’Ajuntament de Tortosa. Crec que avui estem per defensar els presos i les preses no per fer política partidista. Ja està bé, ja estàbé”. Unes paraules que van arrencar els aplaudiments de part del públic.