Quins seran els actes centrals de la vaga del 18-O a les Terres de l'Ebre?

Es duran a terme a Tortosa a partir de les 12 del migdia

Mobilitzacions d'estudiants d'esta setmana
Mobilitzacions d'estudiants d'esta setmana | Bernat Cedó
Redacció
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:54h
La vaga general a les Terres de l'Ebre tindrà els seus actes centrals a Tortosa, tot i que en confluiran diversos simultàniament, un amb una base marcadament laboral i l'altre, obertament contra la sentència del Suprem.

Els convocants de la vaga general d'este divendres són el sindicat català independentista Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC). L’acte central dels sindicats a les Terres de l'Ebre serà Tortosa a les 12:00 hores a la Plaça Barcelona (Mercat) on és farà una concentració i posterior lectura del manifest amb un to.

Pertanyen a IAC, la USTEC-STEs, el principal sindicat d’ensenyament i el CATAC que s’ocupa de la vessant sanitària. La portaveu de l’IAC a les Terres de l’Ebre Cinta Sarroca, ha remarcat, tal com expliquen en el manifest elaborat per a la Vaga de 18-0, “que en l’actual context s’estan aplicant unes polítiques d’austeritat envers la clase treballadora tant per part de l’Estat com del Govern de la Generalitat amb lleis com la ja coneguda “LLei Aragonès”.

La convocatòria oficial de la vaga té un marcat to laboral. De fet, qualsevol convocatòria de vaga general, per ser legal, ha de tenir com a base qüestions que afecten l'àmbit laboral. 
A ningú se li escapa, però, que la vaga general s'ha convocat 4 dies després que dilluns es fes pública la sentència sobre l'1-O. I el lema de la mobilització convocada al conjunt de Catalunya és 'Pels drets i les llibertats, vaga general'. A més, este divendres és previst que arriben les 5 columnes de les Marxes per la Llibertat a Barcelona i confluïran en la gran manifestació convocada a les 17:00 hores als Jardinets de Gràcia. 

L'altra convocatòria d'este divendres a Tortosa, obertament contra la sentència del procés, és al protagonitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que esta setmana ja ha dut a terme vaga als centres educatius.  Divendres 18 tornaran a sortir al carrer. "Perquè vivim en un moment d’excepcionalitat política i social, perquè contra la repressió a tot un poble respondrem, com sempre, des de baix i a l’esquerra, les estudiants ho aturem tot!", afirmen en un comunicat.

El SEPC de Tortosa i l'organització juvenil independentista la Forja han convocat a la ciutadania a les 11 del matí, a la plaça de l'Ajuntament. A les 11:45 faran lectura del manifest i a les 12 hores iniciaran una manifestació pels carrers de la ciutat.