Els manifestants tallen l'autopista a l'Aldea després d'una marxa lenta per l'N-340

Uns manifestants han abandonat el pavelló 1 d'octubre on estava convocat l'acte contra la sentència per anar a tallar el trànsit a la nacional

Dos agents davant el tall de l'autopista entre Amposta i l'Aldea.
Dos agents davant el tall de l'autopista entre Amposta i l'Aldea. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
15 d'octubre del 2019
Actualitzat el 16 d'octubre a les 10:19h
ACTUALITZACIÓ 23.50 hores | Reoberta l'AP-7

Deu minuts abans de les dotze de la nit ha quedat reoberta al trànsit l'autopista AP-7 al terme de l'Aldea, que havia quedat tallada pels manifestants que s'hi han desplaçat a peu des d'Amposta. S'hi han dirigit des de la carretera N-340, que havien tallat en una acció sorpresa en repulsa per la condema als presos polítics. Passada la mitjanit, tornen a peu per la nacional de nou, que torna a estar tallada en els dos sentits. 
 
ACTUALITZACIÓ 23.00 hores: Els manifestants tallen també l'autopista a l'Aldea
Un grup de manifestants ha dut a terme una marxa lenta en direcció nord des del punt on han tallat la carretera N-340 a Amposta per sorpresa per dirigir-se a peu cap al terme de l'Aldea. Després de superar la presència policial, i d'haver caminat durant més d'una hora per la nacional, en un punt on va paral·lela amb l'autopista els manifestants han travessat camps de conreu i han saltat les  tanques fins aconseguir accedir a l'autopista i tallar la circulació també en esta via en els dos sentits de la circulació.
 

A la llum de les espelmes i de la lluna, la protesta se situa a la carretera N-340 a Amposta. Foto: Sofia Cabanes

 

L'autopista, tallada a les 11 de la nit. Foto: Sofia Cabanes


INFORMACIÓ 21.54 hores: Tallada l'N-340 per sorpresa
Acció sorpresa a Amposta. L'acte convocat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural al pavelló 1 d'octubre, on estaven previstes intervencions de representants d'entitats com Juristes per la Llibertat, ha canviat de format només començar. Un grup de gent anònima ha anunciat que anaven a dur a terme una acció paral·lela i han convidat qui els vulgués seguir a dirigir-se cap a la carretera N-340. Així ha començat una marxa silenciosa a les fosques fins la via, on uns 200 manifestants han encès espelmes i han pintat llaços grocs al terra tallant el trànsit en els dos sentits de la marxa. Allà han fet crits per la llibertat, contra la sentència i contra la monarquia.
 

L'acte havia estat convocat al pavelló 1 d'octubre. Foto: Sofia Cabanes

 

Els manifestants han dipositat espelmes al terra de l'N-340, on han pintat llaços grocs per la llibertat. Foto: Sofia Cabanes