Un miler d'espelmes contra la condemna als presos polítics en un Pont de l’Estat ple a vessar a Tortosa

Representants socials i polítics han fet lectura de cartes dels presos independentistes condemnats pel Suprem

Els manifestants han encès espelmes al Pont de l'Estat.
Els manifestants han encès espelmes al Pont de l'Estat. | Sílvia Altadill
Sílvia Altadill
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:48h
El Pont de l'Estat de Tortosa s'ha omplert a vessar esta vesprada en un nou clam ebrenc contra la sentència del Suprem que condemna nou líders socials i polítics independentistes a penes d'entre 9 i 13 anys de presó. Un miler d'espelmes enceses pels manifestants han il·luminat la lectura de cartes dels presos polítics. L’acte convocat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana ha tallat minuts després de les 7 de la tarda el Pont de l’Estat i ha començat a ritme de jota. Representants polítics i  socials del territori han fet lectura de cartes amb què els líders socials i polítics empresonats s’han dirigit a la ciutadania animant-la a no defallir i continuar la lluita després de la sentència.

En el cas de l’expresidenta del Parlament, ha estat una amiga seua, Josepa Ribera, qui ha fet lectura de la carta en un moment especialment emotiu. “Sempre he dit que l’única sentència justa seria l’absolució, però sabíem que no ens absoldrien perquè el nostre ha estat un judici polític que ha de servir d’escarment perquè ningú gose qüestionar la unitat d’Espanya”, ha afirmat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha llegit les paraules de Joaquim Forn; l’alcalde de Roquetes Paco Gas les de Raül Romeva; l’exalcalde de Tortosa i número 1 de JxCata a les llistes de Tarragona per al 10-N Ferran Bel les de Josep Rull; la diputada al Congrés Norma Pujol les de Dolors Bassa; l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé les Jordi Turull; el diputat Alfons Montserrat les d’Oriol Junqueres; Irene Negre les de Jordi Sànchez i Màrius Pons les de Jordi Cuixart.
Durant la concentració, els manifestants han encés espelmes i s’han pogut sentir crits de “Fora el Borbó. La cantautora tortosina Montse Castellà ha entonat la cançó “Què volen aquesta gent”, i el cant dels Segadors ha tancat l’acte, en el qual els Casteller de Tortosa han elevat un pilar al mig del pont.

Part dels manifestants han marxat cap a Amposta, on està convocada una nova protesta.