Entitats musicals ebrenques i la URV expressen el seu rebuig a la sentència condemnatòria

La Lira i la Fila, també l'Agrupació Musical Rapitenca o la universitat fan públics comunicats per mostrar indignació i demanar solucions al conflicte polític

Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV.
Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV. | S.B.
Redacció
14 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 19:13h
A les accions institucionals i als actes de protesta i mobilitzacions als carrers que s’estan produint també a les Terres de l’Ebre en rebuig a la condemna als líders independentistes s’hi sumen també comunicats que fan públics entitats acadèmiques i culturals ebrenques. És el cas de les Societats Musicals La Lira Ampostina i La Unió Filharmònica d’Amposta, l’Agrupació Musical Rapitenca o la Universitat Rovira i Virgili.

En el cas de la Lira i la Fila, han emès un comunicat conjunt en què expliquen que, com a entitats centenàries que formen part del teixit cultural i associatiu de Catalunya i després de conèixer la resolució dictada pel Tribunal Suprem, rebutgen la sentència.

“L’empresonament dels dirigents independentistes no serà mai la solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, només el resoldrà el diàleg i la negociació política”, exposen. A més, remarquen el seu compromís amb les institucions catalanes i “ara més que mai fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.”

Finalment fan arribar la seua solidaritat cap les famílies dels presos polítics – Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez-.

L’Agrupació Musical Rapitenca també ha volgut expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que condemna els exconsellers de la Generalitat, l’expresidenta del Parlament i els presidents d’Òmnium i l’ANC i ha emès un comunicat en què fa arribar el seu escalf als familiars i amics dels presos polítics.

“Ens volem afegir al conjunt d’entitats que manifesten seu compromís amb les institucions catalanes, i fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials per tal que treballin envers una solució que garanteixi els drets i les llibertats de la ciutadania, sempre rebutjant qualsevol acció violenta.”, exposa l’AMR.

La Universitat Rovira i Virgili s’ha sumat al comunicat de les universitats públiques catalanes: “Volem  reiterar la nostra indignació per la situació que es viu a Catalunya, així com la nostra preocupació per les circumstàncies personals que viuen les persones afectades per la sentència.”. Els rectorats aposten pel diàleg com a via per resoldre els conflictes; “un diàleg en el marc de la cultura de la pau i contrari a l’ús de qualsevol tipus de violència”, exposa la nota.

En este sentit, fan una crida a tots els actors polítics a renovar els esforços per buscar al més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que vivim, que puga ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana.” Finalment, expressen la seua solidaritat cap a les persones afectades per la sentència.