Forcadell reacciona a la sentència del Suprem: «La injustícia s'ha consumat»

L'expresidenta del Parlament és condemnada a 11 anys i 6 mesos per sedició

Concentració davant el Parlament amb el Govern, en una imatge d'arxiu.
Concentració davant el Parlament amb el Govern, en una imatge d'arxiu. | ACN
Aguaita.cat
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:57h
L'expresidenta del Parlament, la xertolina Carme Forcadell, ja ha reaccionat a la sentència del Tribunal Suprem que la condemna a 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i a 11 anys i 6 mesos d'inhabilitació. Des del compte de la republicana es denuncia que "la injustíica ja s'ha consumat". 
 
La sentència s'ha fet pública este matí, quan passaven pocs minuts de les 9 h. El jurat presidit per Manuel Marchena ha decidit condemnar els presos polítics per un delicte de sedició i de malversació de fons públics, de manera que ha descartat definitivament la rebel·lió defensada per la Fiscalia. Oriol Junqueras ha estat condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació i esdevé la pena màxima. 

Pel que fa a Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, han estat condemnats per un delicte de desobediència a penes de deu mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros. També han estat condemnats a un any i vuit mesos d'inhabilitació. La sentència absol dels delictes de malversació a Forn, Rull, Vila, Borràs i Mundó.