Els empresaris ebrencs traslladen a Foment eternes reivindicacions d’infraestructures

Redacció
28 de febrer del 2014
En una reunió mantinguda a Tortosa este dijous, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre ha traslladat als representants de la patronal Foment del Treball velles reivindicacions d’infraestructures i serveis de comunicació ferroviària que, insistixen, són bàsics per rellançar l’economia ebrenca i crear llocs de treball. Entre les més importants, han remarcat, són el tram de l’autovia A-7 que hauria de travessar les Terres de l’Ebre per enllaçar amb La Jana i Vandellòs, i també la connexió amb el Corredor del Mediterrani per aprofitar el trànsit de mercaderies i l’aturada de trens d’alta velocitat, demandes que porten anys plantejant-se.

En esta línea, el president de l’AECE, Emili Castellà, ha destacat de nou el déficit ferroviari existent: “Ja fa molts anys que ho anem demanant que es pare algun tren aquí dels d’alta velocitat”, tot recordant que cal passar dos hores i mitja per cobrir el trajecte entre Tortosa i Barcelona. També ha lamentat que l’A-7 “no passa per aquí”.

El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, per la seua banda, ha insistit que les Terres de l’Ebre es poden veure afavorides pel futur Corredor del Mediterrani, una infraestructura que, ha dit implica “el desplaçament de l’interès de l’economia del nord d’Europa cap al Sud d’Europa”, tenint en compte que en 25-40 anys, ha afirmat, Àfrica prendrà el relleu d’Àsia com a mercat. Foment s’ha compromès ha fer arribar un cop més les reivindicacions a les Administracions.