El vi oficial del Casament Reial de Gandesa

Amb motiu del 700 aniversari d’aquest episodi històric ocorregut a Gandesa el 1319 s'elabora un vi commemoratiu d’edició limitada

Aguaita.cat
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:42h
Cartell de la Farsa de Gandesa 2019 del roquetenc Ignasi Blanch
Cartell de la Farsa de Gandesa 2019 del roquetenc Ignasi Blanch | Ignasi Blanc (Cedida a)
El "Casament Reial 1319", més conegut com la "Farsa de Gandesa", compta des d'avui amb el que serà el vi oficial de la festa relacionada amb la representació dels fets històrics de la capital de la Terra Alta.

La representació la porta a terme el grup de teatre "La Farsa de Gandesa" però la idea de fer un vi oficial de la festa va ser idea de ViOrigen, una jove empresa enoturística gandesana que vam entrevistar a l'aguaita i de l'Ajuntament. 

Enguany l'efemèride compleix 700 anys i la idea va ser elaborar un vi varietal de Garnatxa Blanca (80%) i cupejat amb Macabeu (20%) per poder brindar durant els actes de la Farsa 2019.
La imatge que el cartell que publicita la festa, és disseny de l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch com també l'etiqueta del vi del casament reial.

És una edició molt limitada, que es podrà comprar exclusivament a través de la web https://www.viorigen.com/ i també al llarg del cap de setmana del 19 i 20 d'octubre a la plaça del Comerç de Gandesa, on coincidint amb la Farsa de Gandesa també se celebra un Mercat de proximitat.

També durant el cap de setmana de l'1 al 3 de novembre tindrà lloc la 32a Festa del Vi de Gandesa.La Festa del Vi de Gandesa va néixer fruit d'una idea d'un dels socis més veterans de la Societat Unió Gandesana, qui somiava en un acte popular de reconeixement a la pagesia. Era, el 6 de novembre de 1988 quan per primera vegada es donava el tret de sortida a la I Festa del Vi de Gandesa, fent- ho coincidir amb el dinar popular de "la Clotxa".
La festa es va anar consolidant amb una Comissió de la Festa del Vi, formada per totes tres entitats i amb la col·laboració tècnica del Consell Regulador de la DO "Terra Alta. L'esdeveniment també compta amb el suport de diverses entitats públiques i empreses privades, i en especial de molts dels productors dels vins DO "Terra Alta" que anualment participen en la Mostra de Vins del certamen.
Avui, La Festa del Vi a Gandesa és un esdeveniment cultural totalment consolidat i l'aparador dels vins més important del territori.