Política municipal

Quin va ser l'alcalde ebrenc amb el sou més alt durant el 2018?

El rànquing canviarà de cara al 2019

per Sofia Cabanes , 10 d'octubre de 2019 a les 12:23 |
Els alcaldes d'Amposta, Adam Tomàs; Tortosa, Meritxell Roigé i la Ràpita, Josep Caparrós
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les alcaldies de la Ràpita, Tortosa i Amposta, per este ordre, són les que, durant el 2018, tenien atribuïda la retribució de sou més alta per al seu càrrec a les Terres de l'Ebre, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri de Política Territorial.

Segons les dades oficials, que fan referència a l'any 2018 -l'últim curs complet-, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va percebre l'any passat un total de 49.760,48 euros bruts per una dedicació exclusiva. El va seguir de prop l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb 49.250,23 euros bruts. En tercer lloc, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, amb una retribució anual de 47.136,00 euros bruts.

 

Investidura d'Adam Tomàs, alcalde d'Amposta Foto: CedidaCanvis en el rànquing d'alcaldes de cara el 2019


Cal tenir en compte, però, que estes dades fan referència al 2018, l'últim any complet del qual es tenen dades i que, com és sabut, el 26 de maig passat hi va haver eleccions municipals. Això significa que les alcaldies d'alguns municipis poden haver canviat este 2019 i també les retribucions assignades per als alcaldes.

Este darrer és el cas, per exemple, del batlle ampostí, Adam Tomàs, que en esta nova legislatura ja no té dedicació exclusiva i les seues retribucions depenen de les assistències a les sessions dels diferents òrgans col·legiats de l’Ajuntament dels que forma part. Segons consta al portal de l'Ajuntament ampostí, les compensacions econòmiques per assitsència són les següents: 
 

Assistència sessions Ple

472,59 euros

Assistència Comissions Informatives

200 euros

Assistència Junta de Portaveus

354,43 euros

Assistència Junta de Govern Local

202,40 euros

 

Meritxell Roigé al seu despatx d'alcaldessa Foto: ACN


Ara bé, el canvis de legislatura comportaran canvis també en el rànquing d'alcaldes més ben pagats de les nostres terres. I és que, amb tota probabilitat, l'alcaldessa més ben pagada del 2019 serà la de Tortosa, Meritxell Roigé, ja que en el ple celebrat el passat 15 de juny de 2019 es van aprovar el nou règim de dedicacions i indemnitzacions per assistències dels membres de la corporació, segons consta en l'acta de l'acord del ple, pel qual Roigé passarà a percebre 58.373 euros bruts anuals.
 

Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita Foto: ACNPel que fa al fins ara alcalde amb el sou més alt a les Terres de l'Ebre, el de la Ràpita, durant esta nova legislatura manté la dedicació exclusiva, per la qual tindrà una retribució de 50.000 euros bruts anuals (lleugerament superior a la de 2018), segons consta a l'acta del ple del passat 25 de juny de 2019 on es va aprovar el règim de dedicacions i retribucions dels membres de la corporació municipal.

En este document podeu trobar les retribucions de les alcaldies ebrenques i del conjunt de la demarcació de Tarragona:

Sous alcaldies Terres de l&... by Sofia Cabanes on Scribd
En este llistat podeu trobar el conjunt de poblacions catalanes, hi falten, però, les dades de grans ajuntaments com el de Sabadell o Tarragona, així com de més d'un miler d'administracions d'arreu de l'Estat, perquè no les han facilitat.

Sou dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya by naciodigital on Scribd

 

Participació