Els caçadors col·laboraran en el cens d'aus aquàtiques cinegètiques del Delta de l'Ebre

Es tracta d'un projecte finançat per la Federació Catalana de Caça i en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya

per Redacció , 8 d'octubre de 2019 a les 11:14 |
La primera fase d'este projecte acabarà al mes d’abril de 2020 | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les societats de caçadors, la Federació Catalana de Caça, la Fundació Artemisan i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, col·laboraran en la monitorització de les aus aquàtiques cinegètiques del Delta de l’Ebre.

En concret, les societats de caçadors del Delta de l’Ebre s’integraran en la monitorització de les aus cinegètiques del Delta per conèixer millor l’estat de les poblacions d’aus a nivell local i poder adaptar la seua extracció cinegètica al seu estat de conservació.


El projecte està enfocat a aconseguir que l’activitat cinegètica estiga basada en coneixements cientificotècnics de les espècies que permetin un ús sostenible del recurs. Per altra banda, la implicació dels caçadors en la monitorització de les espècies de caça pot suposar un canvi radical en el desenvolupament de noves fonts d’informació.

El projecte de monitorització de les aus aquàtiques cinegètiques al Delta de l’Ebre s’ha marcat els següents objectius: desenvolupar una metodologia que permeta la inclusió dels caçadors en el seguiment de les poblacions d’aus a llarg termini; obtenir indicadors d’abundància del becadell comú i la polla d’aigua; obtenir indicadors de pressió cinegètica i productivitat; i portar a terme un anàlisi de la fenologia migratòria de les espècies d’aus cinegètiques del Delta.


Es tracta d’un projecte finançat per la Federació Catalana de Caça i en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, i la seua primera fase acabarà al mes d’abril de 2020.
Per a la Federació Catalana de Caça l’objectiu és desenvolupar una metodologia de treball per el futur i que caçadors i administració pública continuïn col·laborant en la monitorització de les aus aquàtiques del Delta de l’Ebre durant els propers anys.

La Fundació Artemisan considera que un dels grans problemes de la caça és la falta de dades tècniques i científiques que avalin l’estat real de les poblacions cinegètiques, motiu pel qual la Fundació s’està implicant en diferents projectes de monitorització on els caçadors han de tenir un major protagonisme, no només en la gestió i l’aprofitament dels seus recursos, sinó en el seguiment de les seves poblacions.

 

Participació