Enxampen un conductor que quintuplicava la taxa d'alcoholèmia a Deltebre

L'home, que ha estat denunciat penalment, va patir un accident de trànsit

1200_1562256100Un_cotxe_dels_Mossos.
1200_1562256100Un_cotxe_dels_Mossos. | Europa Press
Redacció
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 10:14h
Els Mossos d'Esquadra van enxampar el passat dijous 3 d'octubre un conductor que quintuplicava la taxa permesa d'alcoholèmia i que va patir un accident a Deltebre. El conductor, un veí de Cunit (Tarragona) ha estat denunciat penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van ocórrer la nit del dia 3 quan els agents van ser avisats d’un accident de trànsit a la carretera TV-3454 al seu pas pel terme municipal de Deltebre (Baix Ebre).

Un cop en el lloc dels fets els agents van comprovar que un vehicle havia patit una sortida de via i el seu conductor resultava ferit lleu.

Els policies també van observar que el conductor presentava símptomes de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques per la qual cosa li van realitzar les proves d’alcoholèmia.
El conductor va donar un resultat final de 1,35 mg/l en aire expirat, és a dir, més de cinc vegades la taxa permesa que és de 0,25 mg/l.

Per este motiu, els agents van obrir diligències penals contra el conductor per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, i per conduir amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,40 i estar implicat en un accident de trànsit.

Les penes per estos delictes poder ser de pena de presó de tres a sis mesos o amb la multa de sis a dotze mesos o amb treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies i, en qualsevol dels casos, amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un any i fins quatre anys.