El finançament per combatre la mosca negra, un dels temes centrals del Consell d’Alcaldes del Baix Ebre

La problemàtica de la mosca negra centra el debat al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre

Consell d'alcaldes del Baix Ebre
Consell d'alcaldes del Baix Ebre | Cedida
Redacció
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:54h
El finançament per combatre la mosca negra ha estat un dels temes centrals del Consell d’Alcaldes del Baix Ebre que s’ha constituït este matí a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquesta reunió el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Joan Alginet i la cap de gabinet de la delegació del govern a les Terres de l’Ebre, Teresa Moya, han plantejat als ajuntaments que s’impliquen en el finançament dels tractaments contra la mosca negra, de la mateixa manera que els ajuntaments del Delta contribueixen a finançar els tractaments contra el mosquit.
A més del finançament municipal, el COPATE i el govern buscaran el suport econòmic de la Diputació i es treballarà un conveni plurianual per garantir que els tràmits burocràtics no impedeixen que el COPATE inicie el tractament contra la mosca negra amb el producte BTI al riu al mes de gener. “Els alcaldes estan molt preocupats per la problemàtica de la mosca negra, reclamen solucions i ara resten a l’espera que el govern i el COPATE els concreten quina ha de ser l’aportació econòmica que han de fer els municipis, que variarà en funció de la seua proximitat al riu, extensió i població”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.
També han intervingut al Consell d’Alcaldes la directora dels serveis territorials de Salut, Mar Lleixà, que ha explicat els projectes del departament a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, així com els coordinadors territorials del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre i la compra de l’empresa gestora de l’Hospital de Móra d’Ebre (Gecohsa) o  la falta de professionals de la salut són alguns dels temes que s’han tractat. 
En aquesta primera reunió del Consell d’Alcaldes, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat els serveis tècnics que ofereix l’ens comarcal als municipis. Es tracta de serveis d’assessorament en matèria de contractació pública, arquitectura i informàtica per tal cobrir la mancança de tècnics que tenen els ajuntaments petits.