I Seminari de Cardiologia de les Terres de l’Ebre

El Seminari ha estat organitzat pel Servei de Cardiologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb el suport de la Gerència Territorial de l’ICS, la Societat Catalana de Cardiologia i la Federació Española d’Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin).

Iñigo Lechuga cap del servei de Cardiologia de l'Hospital Verge de la Cinta
Iñigo Lechuga cap del servei de Cardiologia de l'Hospital Verge de la Cinta | Cedida
Redacció
02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:24h
El divendres 27 de setembre, al Parador de Tortosa, es van aplegar un centenar de professionals de l’àmbit sanitari de tot Catalunya, per a participar en una jornada d’actualització en el diagnòstic i el tractament de la insuficiència cardíaca.
L’obertura de la Jornada va anar a càrrec de M. José Rallo, directora de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i posteriorment, Íñigo Lechuga, cap del Servei de Cardiologia i Marta Faiges, cardiòloga de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca, van fer la presentació de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
En les diferents sessions van intervenir ponents de diferents hospitals de Catalunya, per parlar sobre les causes de la insuficiència cardíaca i eines actuals per al diagnòstic, les tècniques d'imatge en insuficiència cardíaca: ecocardiograma vs cardioressonància; l’abordatge multidisciplinari de la insuficiència mitral: tractament mèdic vs mitraclip vs reparació mitral vs pròtesi; les controvèrsies sobre els dispositius: DAI a tothom? Sí vs No; les comorbiditats: anèmia ferropènica, insuficiència renal, depressió i diabetis mellitus; el rol de la infermeria en la insuficiència cardíaca; la rehabilitació cardíaca, i les cures pal·liatives en la insuficiència cardíaca avançada.
Seguidament, Iñigo Lechuga i Marta Faiges han lliurat els premis del concurs de casos clínics sobre insuficiència cardíaca, tant aguda com crònica. Els casos premiats van estar: “Cas infreqüent en insuficiència cardíaca” presentat per Neus Escurriola, resident de Medicina Interna; “Miocardiopatia sèptica secundària a xoc distributiu per bacteri del grup HACEK” presentat per Eric Mayor, resident de Medicina Intensiva, i “Miocardiopatia dilatada multifactorial” presentat per Loubna Yassini, resident de Medicina Familiar i Comunitària.
Per finalitzar, M. Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l'Ebre va pronunciat les paraules de cloenda d'este primer Seminari de Cardiologia.