Minut de silenci pel darrer feminicidi comès a Tortosa

El Govern de la Generalitat ha condemnat els fets

La casa i el tram de carrer del barri de Ferreries de Tortosa on un home va matar sa mare
La casa i el tram de carrer del barri de Ferreries de Tortosa on un home va matar sa mare | ACN / J. Marsal
Redacció
30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:02h
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha condemnat el feminicidi d’una dona a Tortosa, presumptament en mans del seu fill este divendres passat i ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
En mostra de dol i condemna d'estos fets de violència masclista en l’àmbit familiar, este dilluns dia 30 a les 11.30 h, l’Institut Català de les Dones convoca un minut de silenci a les seus territorials d'este organisme.
 
Davant estos fets la consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat “el compromís del Govern per a erradicar totes les manifestacions de la violència masclista”. I ha declarat que “és una prioritat de tot el Govern continuar avançant en la prevenció, la sensibilització, la detecció, i l’atenció i la recuperació de les dones que travessen estes situacions”. 
 
Meritxell Budó ha explicat que “la violència masclista no és només aquella que s’exerceix en l’àmbit de la parella. La Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i la normativa internacional determina que la violència masclista també pot ser en l’àmbit familiar, com és el cas, perpetrada per membres de la mateixa família, en el marc de les relacions afectives i dels lligams de l’entorn familiar”.
 
S’ha ofert al municipi la posada en marxa del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista per a l’assistència psicològica especialitzada a les persones de l’entorn proper i comunitari de la víctima. 
 
Les dones en situació de violència masclista i les persones del seu entorn poden adreçar-se al servei permanent, confidencial i gratuït 900 900 120 i també al servei de la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) més proper. Els SIAD són un recurs de titularitat municipal que es troben a les poblacions de més de 20 mil habitants que compten amb el suport econòmic i la coordinació de l’ICD.