L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre anuncien mobilitzacions per la moció aprovada al Parlament

Anuncien mobilitzacions i critiquen que alguns partits hagin donat llibertat de vot als seus diputats

Imatge d'arxiu de l'Associació de Penyes Taurines de l'Ebre
Imatge d'arxiu de l'Associació de Penyes Taurines de l'Ebre | Aguaita Arxiu
Redacció
27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:13h
L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha denunciat "malestar" per la moció aprovada al Parlament este dijous que insta el Govern de la Generalitat a prohibir els correbous. El vicepresident de l'entitat, Joaquim Martí, ha afirmat en declaracions que no entenen la decisió de la cambra catalana, i ha considerat que s'ha de "respectar el dret" de cada poble a decidir si volen fer correbous. L'entitat recorda en un comunicat que aquesta activitat està "completament legalitzada i regulada" en una llei que va ser aprovada "per una àmplia majoria" del Parlament, i assegura que els taurins no toleraran que "es pose en dubte" si hi ha o no maltractament, o que es vulgui prohibir "la cultura i tradició d'una part del territori català".
Des de l'entitat s'ha subratllat que els aficionats als bous són "els primers" que volen el benestar animal i intenten fer les coses "el millor possible". Alhora, ha assegurat que la presència del bou brau en pastures al massís dels ports i també al Delta de l'Ebre "aporta biodiversitat" al medi natural i "serveix per al manteniment" de l'ecosistema.

A més, l'agrupació considera que els bous "formen part de la identitat" de les Terres de l'Ebre i es valoren com a "part del patrimoni cultural i ancestral". Per això opina que els poders públics "no estan per debatre el que és cultura i el que no", i afegeix que "solament el poble amb llibertat pot decidir la seva cultura".

"Amb els temps confusos que estem vivint en l'actualitat, on les paraules llibertat i democràcia estan a la boca de molts dels nostres parlamentaris, exigim que es tinguin en compte també amb la nostra festa", afegeix el comunicat.

Per tot plegat, Joaquim Martí no ha descartat que hi hagi "mobilitzacions" en contra de la moció del Parlament i ha criticat que alguns partits "hagin donat, en aquest cas, llibertat de vot als diputats".