El pavelló de Ferreries estrenarà dissabte l'ampliació del rocòdrom amb el Campionat de Catalunya d'Escalada

L'actuació permet disposar de set línies més d'escalada, que milloren les prestacions del rocòdrom habilitat al 2011

El nou rocòdrom ampliat de Tortosa
El nou rocòdrom ampliat de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:37h
Este dissabte, el pavelló poliesportiu de Ferreries acollirà el quart Campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat, organitzat per la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) a Tortosa. La prova permetrà l'estrena de l'ampliació que s'ha dut a terme a l'actual rocòdrom. En concret, s'ha habilitat un nou espai, de 12 metres d'alçada i més de 7 metres d'amplada, que permetrà habilitar set noves línies d'escalada, responent a les necessitats de l'entitat esportiva.
 
Este matí, la tinent d'alcalde d'Esports, Cinta Espuny, i el vicepresident segon de la UEC Tortosa i director de la competició, Manolo Navarro, han presentat els detalls de la prova, que portarà a la ciutat alguns dels millors escaladors del país. No només això, sinó que també s'espera la presència d'escaladors d'altres punts de l'Estat espanyol: els que participaran a la modalitat de paraescalada, reservada a persones amb alguna discapacitat física, que per primera vegada viurà un campionat a Catalunya. Navarro s'ha mostrat molt satisfet de poder acollir este primer campionat de paraescalada a Tortosa, malgrat els esforços tècnics addicionals que cal fer per adequar els elements del rocòdrom per a la prova. En este sentit, ha assenyalat que poder disposar de l'ampliació feta permetrà agilitzar les competicions que duguen a terme al pavelló, però també suposa una millora per als practicants de la ciutat, que d'esta manera "podran gaudir de més estructures, de dificultats diferenciades, i que podran utilitzar de manera més àgil".
 
De la seua banda, Cinta Espuny ha destacat que l'execució de l'ampliació del rocòdrom, construït en una primera fase al 2011, respon al compromís del govern municipal per dotar de millors instal·lacions els equipaments existents, per respondre a les necessitats de les entitats esportives. La finalitat és "que l'esport actue com un element dinamitzador més de l'economia local", ha remarcat, i poder acollir competicions d'abast comarcal, provincial, nacional o fins i tot estatal o internacional, que duguen a la ciutat no només els esportistes, sinó també els seus acompanyants. En aquest sentit, ha afegit que "només tenint les instal·lacions esportives que necessiten els clubs, les federacions poden apostar per fer a Tortosa les competicions de cada modalitat".
 
L'ampliació del rocòdrom ha anat a càrrec de l'empresa Surfaces For Climbing SL, i ha tingut un cost de poc més de 37.600 euros.
 
El campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat tindrà lloc dissabte i començarà a les 8.30 h amb les primeres eliminatòries. La previsió és que les primeres finals es disputen al migdia, tot i que la competició seguirà durant la tarda amb la resta de categories. A les 10.30 h estan previstes les primeres eliminatòries de la competició de paraescalada.