Les joventuts d'ERC es posicionen en contra dels correbous

La resolució aprovada per l'organitzacio política també critica els bous al carrer, bous embolats, capllaçats i a la mar, en tant que “són festes on s'utilitza l'animal amb una finalitat recreativa, provocant-li dolor, estrès o vexant-lo”

Espectacle taurí a Sant Jaume d'Enveja. Imatge d'arxiu
Espectacle taurí a Sant Jaume d'Enveja. Imatge d'arxiu | J. Marsal / ACN
Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:52h
El Consell Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana va aprovar este dissabte a Granollers rebutjar els espectacles amb bous, sumant-se així als moviment socials i animalistes que demanen l'eradicació de les festes que utilitzen l'animal com a font de diversió.

Des de fa unes setmanes ha ressorgit el debat degut als diversos incidents d'este estiu a Amposta, a la Festa Major de Vidreres -on 19 persones van resultar ferides en saltar un bou la barrera- i a Cardona. 
 
El text aprovat per l’organització política juvenil vinculada a ERC remarca que “la llei catalana del 2010 ha resultat insuficient” i que malgrat “la importància històrica, econòmica i cultural” que representen els correbous, estos “no són compatibles amb els valors de respecte i recerca del benestar animal que hem de defensar com a societat”.
 
La resolució no només fa referència als correbous, sinó que també critica els bous al carrer, bous embolats, capllaçats i a la mar, en tant que “són festes on s’utilitza l’animal amb una finalitat recreativa, provocant-li dolor, estrès o vexant-lo” i defensa que “han de deixar d’existir i ser prohibides pel Parlament de Catalunya”. Per este motiu, la diputada del Jovent Republicà al Parlament, Rut Ribas, ja ha avançat que el seu vot a les decisions parlamentàries que es produeixin sobre esta matèria aniran en esta línia.