No vull rebre propaganda electoral a casa! Què he de fer?

El tràmit és senzill i ràpid, i teniu temps de fer-lo fins el 7 d'octubre

Si voleu esquivar l'onada de publicitat, la llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a la bústia
Si voleu esquivar l'onada de publicitat, la llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a la bústia | Adrià Costa
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:41h
Noves eleccions espanyoles a la vista i nova onada de propaganda electoral que arribarà a milions de bústies d'arreu de l'estat espanyol. El malestar entre bona part de la població és evident per la manca de capacitat polítics dels principals partits. En estos pròxims dies, i especialment a partir de l'1 de novembre quan comença oficialment la (nova) campanya electoral, carrers, xarxes i mitjans s'ompliran de propaganda per cridar de nou a votar. 

Si voleu esquivar (una mica) l'onada de publicitat, la llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a la bústia. Això sí, només a la bústia: per xarxes, als mitjans i pel carrer, continuareu veient els rostres dels candidats fins passat el 10 de novembre. Pas a pas, com podem evitar rebre propaganda a casa?

El tràmit és ràpid, però primer heu d'obtindre alguna forma d'identificació que demana l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Hi ha dos maneres d'identificar-se, amb el certificat digital, que podeu demanar aquí, o amb Cl@ve, que podeu aconseguir aquí. Un cop tingueu un d'estos certificats, heu d'anar a aquesta web i accedir-hi. Trobareu les dos opcions a dalt a la dreta.
 

Un cop hi accediu, us apareixeran les vostres dades com a elector. Per defecte, el vostre nom està inclòs en la llista de persones que reben propaganda electoral. Només cal que envieu la sol·licitud d'exclusió de les còpies de partits polítics. Ho trobareu a la part inferior, després de les vostres dades. Feu clic a "enviar sol·licitud" i ja haureu acabat el tràmit. 

Fins quan puc sol·licitar-ho?

La llei establix que només s'atendran les sol·licituds que es facien abans dels tretze dies posteriors a la convocatòria d'eleccions. Tothom sap que tornarem a votar, però les eleccions encara no s'han convocat oficialment. La convocatòria es farà el dia 24 de setembre, i per tant el termini per donar-se de baixa de la propaganda electoral acaba el 7 d'octubre.