Decomissats 21 gossos d'una nau en condicions insalubres a Alcanar

Dels animals se n'han fet càrrec dues protectores: ARCA Internacional n'ha acollit quinze i és qui té l'ordre de recollida d'animals en cas d'avís i l'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre d'Amposta

1200_1568903307FB_IMG_1568901721390
1200_1568903307FB_IMG_1568901721390 | Engrescats
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:31h
Els Mossos d'Esquadra van decomissar divendres 13 de setembre, una nau amb gossos que estaven en males condicions. El magatzem estava sense ventilació i amb condicions insalubres a Alcanar. En total van ser 21 gossos, set cadells i la resta femelles.

Els Mossos van rebre l'avís de la policia local d'Alcanar i van identificar el propietari. Posteriorment van obrir diligències penals pel delicte de maltractament d'animals domèstics i les van trametre als jutjats d'Amposta.

Mercé Fischer, regidora de Salut, va ser testimoni del fet, ja que va acompanyar als Mossos i explica que "es tracta d'animals de caça que podrien formar part d'un altre criador il·legal".

Dels animals se n'han fet càrrec dues protectores: ARCA Internacional n'ha acollit quinze i és qui té l'ordre de recollida d'animals en cas d'avís i l'Associació Engrescats de les Terres de l'Ebre d'Amposta.

L'Associació Engrescades diu que van acollir 6 adults, la majoria per casualitat mascles, menys dos femelles i que tots eren de raça del tipus Beagle, Cocker, Podenc de tamany mitjà.
"Van arribar en un estat de desnutrició molt fort, ràpidament es van tirar a menjar amb moltíssima gana.A poc a poc, amb una mica de temor, es van socialitzant amb la resta d'animals".

El veterinari d' Engrescats va visitar-los i va trobar paràsits tant interns com externs en els animals i fins o tot algun va donar positiu en anaplasma, un paràsit que transmeten les caparres.
L'associació Engrescades,espera que la justícia d'Amposta actue ràpidament, ja que el propietari encara reclama els cadells i és evident que les condicions en què vivien no eren les adequades.

També l'Ajuntament d'Alcanar a través de la seua regidora de Salut Mercé Fischer afirma que "L'Ajuntament tornarà a prendre les mesures legals que calga davant aquest nou cas de maltractament animal".